"Lunte" fik en hård start på livet. "Lunte" blev efterladt til at dø i en papkasse gemt væk i et sivkrat. Heldigvis lykkedes det Jan Breaum og hans hund Gunnar at finde killingen. Foto. Peter Rahbek

Killingen Lunte:

Efterladt til sultedøden

Kattekilling smidt i papkasse og gemt væk i siv.

Af
Af David Foli

Jan Breaum havde svært ved at tro sine egne øjne, da han i sidste uge gjorde et opsigtsvækkende fund på en gåtur med sin hund. Ved Skuldelev Havn begyndte Jan Breaums hund pludselig at få færten af noget i sivene ved siden af den øde parkeringsplads.
Da Jan Breaum kommer tættere ser han en papkasse gemt væk i sivene. I papkassen ligger en kun få uger gammel kattekilling.
"Den stod og hylede og miavede. Jeg var ikke klar over, om der havde været flere katte i kassen, og om ræven havde været forbi, men jeg ledte i området og fandt ikke andre katte," fortæller Jan Breaum, der tog killingen med hjem.
"Kassen var allerede begyndt at blive gennemvåd, og katten var fuldstændig kold og meget, meget sulten. Hvis der var kommet højvande, så var den druknet," siger Jan Breaum, som vurderer, at killingen, som er en hankat, og er blevet døbt "Lunte" af naboens børn, er mellem seks og syv uger gammel.
At "Lunte" er blevet efterladt, er Jan Breaum ikke i tvivl om.
"Kassen var vel en 30 gange 30 og flapperne stod op, så "Lunte" kunne hverken selv komme op eller selv være kravlet ned i kassen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at nogen bare skulle af med den. Kassen er blevet efterladt ude i sivene, og hvis ikke min hund havde alarmeret mig, så havde jeg aldrig lagt mærke til den," siger Jan Breaum og fortsætter:
"Det er noget forbandet svineri. Hvis man ikke vil have katten, så kan man aflevere den hos dyrlægen, eller i det mindste sætte kassen på trappen hos dyrlægen. Når du gemmer den væk inde i et sivkrat, så giver du jo katten dødstødet. Jeg håber der er nogen derude, som får dårlig samvittighed over det her."
Jan Breaum har udover sin hund allerede to katte, så han har via Gul og Gratis og Facebook forsøgt, at finde en god familie til "Lunte".
Det lykkedes i weekenden, hvor “Lunte” fik sig et nyt hjem hos en familie i Glostrup.
“Der tog ikke lang tid før den rendte med mit hjerte, derfor har det været vigtigt, at jeg kunne sikre mig, at den har det godt fremover. Og det får jeg mulighed for hos den nye familie. Så det er en god løsning,” siger Jan Breaum.

Det var her i dette sivkrat, at

Det var her i dette sivkrat, at "Lunte" blev efterladt til at dø i en papkasse Foto. Peter Rahbek

"Lunte har bare brug for en masse tryghed, nærvær og kontakt," siger Jan Breaum om den lille kattekilling, som blev efterladt i en papkasse. Foto. Peter Rahbek.

Publiceret 06 September 2010 11:53