Venstreboss:

Hellere miste magten end Pia K. som minister

VU-formand Jakob Engel Schmidt tåler ikke tanken om Pia Kjærsgaard i en ministerbil

Af
Jesper Lundh

Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti har intet gøre i et ministerium - regeringsmagten bør kun være et anliggende mellem Venstre og Konservative. Det mener formanden for Venstres Ungdom, Jakob Engel Schmidt.
"Jeg vil hellere se os tabe regeringsmagten end at se Pia Kjærsgaard dele ministerbiler med Lars Løkke Rasmussen og Lene Espersen," siger Jakob Engel Schmidt til Nyhedsbureauet Newspaq.

Søndag skabte Pia Kjærsgaard overskrifter, da hun forlangte, at Venstre begyndte at opfatte Dansk Folkeparti som en mulig kommende regeringspartner. Men der er simpelt hen for stor politisk og værdimæssig forskel på de to partier til, at et regeringssamarbejde kan komme til at fungere, mener VU-formand Jakob Engel Schmidt.

"Dansk Folkeparti skal under ingen omstændigheder være med i en borgerlig-liberal regering. Partiet har tre mærkesager. De er rigtig glade for ældre mennesker og dyr, og så er de ikke særlig glade for indvandrere. Og når man mener det kan man ikke komme i regering med Venstre og Konservative," siger Jakob Engel Schmidt, der bor i Birkerød og er folketingskandidat for Venstre i Lyngby.

null

Publiceret 06 September 2010 14:48