Dyrenes Beskyttelse har fået en interessant henvendelse omkring det mulige krybskytteri i Virum.

Dyrenes Beskyttelse har fået en interessant henvendelse omkring det mulige krybskytteri i Virum.

Nyt dyrefund forstærker mistanke om krybskytteri

Dyrenes Beskyttelse har modtaget en ny henvendelse om muligt krybskytteri. En borger fandt for to måneder siden et dødt rådyr ikke langt fra den vej i Virum, hvor et ægtepar forleden fandt et dødt dyr

Af
Af Theis Otzen

Mistanken om, at der er krybskytter på spil i Virum, er nu blevet forstærket. Dyrenes Beskyttelse har nemlig fået en henvendelse fra en kvinde, som i sommer fandt et dødt rådyr mellem Parcelvej og Furesøen i Holte.
Henvendelsen kommer efter, at Det Grønne Område for to uger siden kunne berette, hvordan et ægtepar havde fundet et skambidt rådyr i baghaven. I første omgang gik mistanken på, at det var hunde fra området, som havde bidt dyret ihjel, men Dyrenes Beskyttelse konkluderede få dage efter, at det formentlig var blevet skudt. Og nu er der altså nye beviser på, at der er en jager med et krybskyttegen på spil i lokalområdet. Kvinden beretter her om sit fund, der fandt sted i midten af juli måned.
"Det undrede mig, fordi det ikke lignede et andet dyrs angreb, da det kun var skindet, der lå tilbage. Skindet var helt og i rimelig pæn stand, og de afskåret kanter var helt lige. Ligeledes var der afskåret knogler. Jeg må med skam indrømme, at jeg ikke valgte at gøre mere ved sagen, før jeg så artiklen 'Krybskytter på spil i Virum' i avisen. Men jeg bliver da urolig eftersom mine børn også færdes i skoven," lyder det fra den bekymrede kvinde, der gerne vil være anonym.

Svært at efterforske

Hos Nordsjællands Politi understreger pressekoordinator Henrik Suhr overfor Ekstra Bladet, at krybskytteri er et svært område at efterforske.
"Hvis der er tale om krybskytteri, så skal det undersøges. Men nu er det desværre sådan, at krybskytteri er utrolig svært af efterforske," siger pressekoordinator Henrik Suhr til Ekstra Bladet.
Ifølge jagtlovens strafferamme kan krybskytteri give fængsel i op til to år. Krybskytteri er dog ikke hverdagskost i Danmark. Men for to år siden blev en krybskytte taget på fersk gerning på Bornholm efter en ihærdig indsats fra to lovlydige jægere.
I et folketingsvar fra 2003 har Skov- og Naturstyrrelsen oplyst, at "krybskytteri på statsskovdistrikternes arealer efter styrelsens vurdering kun finder sted i begrænset omfang. Der synes heller ikke på styrelsens arealer at være tegn på en stigning i krybskytteriets omfang. Denne situation gælder efter styrelsens indtryk også for private ejendomme. Det vil være vanskeligt at klarlægge omfanget af krybskytteri mere præcist, da krybskytteri i sagens natur foregår i det skjulte," lød det fra skovmyndigheden.

Publiceret 10 September 2010 09:15