Arkivfoto.

Arkivfoto.

Betjent overfaldet under anholdelse

Bror til anholdt overfaldt betjent og fik knippelslag og peberspray

En anholdelse af en 19-årig mand ud for Café Freja i Frederikssund, udviklede sig natten til lørdag til et voldeligt overfald på en af de betjente, der forestod anholdelsen.

Det var under en rundering i nattelivet, at en patrulje med et par betjente fra Nordsjællands Politi fik øje på noget tumult ved Café Freja på Havnegade i Frederikssund omkring ved 03-tiden natten til lørdag.

Under den efterfølgende aktion, der gik ud på at få genoprettet almindelig ro og orden, fandt betjentene grund til at sigte en 19-årig lokal ungersvend for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Da han ydermere nægtede at opgive sit navn på forlangende, skred betjentene til anholdelse af manden klokken 03.15.

Anholdtes bror gik amok

Det fik tilsyneladende den anholdtes 25-årige bror til at gå amok.

Med høj fart kom han spurtende mod de to betjente, og kastede sig derefter over den ene af dem, som var ganske uforberedt på overfaldet, og han landede ovenpå patruljevognen med den aggressive 25-årige mand ovenpå sig.

Det skete netop som en anden patruljevogn dukkede op, og de fire betjente måtte i fællesskab tage kampen op med den voldelige mand, der både måtte have slag med kniplerne og flere sprøjt af pebersprayen, før han til sidst faldt til ro.

Den 25-årige mand blev derefter sigtet for vold mod tjenestemand, ligesom han også fik en sigtelse for at forsøge at befri en anholdt.

Han blev ligesom sin 19-årige bror således anholdt, og begge tilbragte natten på politistationen i Hillerød.

Den 25-årige mand, der er dansk statsborger, men bosiddende i Sverige, fremstilles lørdag i Retten i Lyngby, og han er i forvejen kendt af politiet for voldelige episoder.

Nordsjællands Politi oplyser lørdag til lokalavisen.dk, at den overfaldne betjent nu er sygemeldt.

Publiceret 11 September 2010 15:57