4-årig Slangerup-dreng tog bus til Roskilde

En blot 4-årig dreng tog alene på langfart med bussen

En kun fire-årig dreng var lørdag middag ved 12-tiden gået ud for at lege på den lokale legeplads ved hjemmet i Slangerup, men da hans mor kiggede efter ham en time senere, var han pludseligt forsvundet.

Den urolige mor alarmerede derfor straks Nordsjællands Politi klokken 13.25, og der blev med det samme sendt flere patruljer til stedet, fordi man fra politiets side frygtede, at drengen måske kunne være faldet i en nærliggende å.

En eftersøgning i området omkring legepladsen og ved åen, gav imidlertid ingen resultater, hvilket gav næring til yderligere bekymring hos både moderen og Nordsjællands Politi.

Dukkede op i Roskilde

Klokken 13.46, 21 minutter efter at politiet var blevet alarmeret af den bekymrede mor, modtog Nordsjællands Politi en opringning fra Midt- og Vestsjællands Politi, der var interesserede i at vide, om man i Nordsjællands Politi-kreds ikke gik rundt og manglede en lille dreng, som var iklædt en trøje med jungledyret Hugo og med et par Spiderman-sko på fusserne.

Da man hos Nordsjællands Politi bekræftede dette, oplyste vagtchefen fra Midt- og Vestsjællands Politi, at man på politistationen i Roskilde da havde en fire-årig dreng, der netop var gået i gang med at tømme slik-automaten og spille computerspil.

Tog selv bussen

Det viste sig, at den lille dreng, kort efter at han var gået ud for at lege, havde stillet sig ud ved et nærliggende busstoppested, hvor han ubemærket var steget på en bus med retning mod Roskilde.

Undervejs opdagede bussens chauffør, at drengen, ikke som først antaget, var i selskab med nogle af de voksne passagerer, der var stået på i Slangerup, og han kontaktede derfor Roskilde Politi, der mødte op for at tage sig af drengen, da han ankom med bussen til Roskilde.

Var helt upåvirket

Vagtchefen hos Nordsjællands Politi Erik Skriver, oplyser til lokalavisen. dk, at den lille dreng var helt upåvirket af situationen, og at han havde hygget sig gevaldigt hos betjentene på stationen i Roskilde, hvor man gerne havde beholdt den søde dreng lidt længere.

Drengen blev derefter hentet af Nordsjællands Politi og kørt mod hjemmet i Slangerup, hvor han blev genforenet med sin lykkelige og glade mor efter en helt igennem usædvanlig og begivenhedsrig dag for en lille fire-årig eventyrer.

Publiceret 12 September 2010 12:16