Mand amok:

Tog kvælertag på buschauffør

En 20-årig mand blev i retten i Helsingør dømt for vold mod buschauffør

En 20-årig mand kørte rundt med hjulspin, parkerede bilen og løb op i en bus, hvor han råbte skældsord til chaufføren og tog kvælertag på ham. Årsag: Bussen havde blinket med det lange lys.

Derfor stod den 20-årige mand forleden i retten i Helsingør anklaget for i april 2009 at have taget kvælertag på en buschauffør ved Nivå Station. Optakten til episoden var parterne imidlertid noget uenige om.

Ifølge den 20-årige havde bussen blinket med det lange lys, da han kom kørende mod færdselsretningen i bussløjfen ved stationen. Han forklarede, at han derfor var gået ind i bussen for at tale med chaufføren, men at han ikke havde udøvet vold eller truet ham.

Flere vidner kunne imidlertid fortælle en anden historie. Ifølge dem kørte den 20-årige rundt med hjulspin, parkerede og løb op i bussen, hvor han råbte skældsord til chaufføren og tog kvælertag på ham. Det var et vidne til episoden, der fik skilt parterne ad igen.

Dommeren mente på baggrund af vidneforklaringer og en skadestuerapport, at det var bevist, at buschaufføren havde været udsat for vold, og at den 20-årige havde spyttet efter ham. Dommeren mente også, at det var bevist, at manden havde sagt, at han ville tvære chaufførens fjæs ud.

Da den 20-årige tidligere er straffet for vold, og prøvetiden fra den sag endnu ikke var udløbet, udløste det i byretten en fællesstraf på fem måneders fængsel og en foreløbig erstatning på 1.190 kroner til chaufføren.

Ikke forsætlig fusk

Den 20-årige var desuden tiltalt i en anden sag om bedrageri.
Anklageren mente, at manden i februar 2009 havde fået refunderet DSB-billetter til en værdi af 2.000 kroner på stationerne Kokkedal og Humlebæk. Det benægtede den 20-årige ikke, men problemet var, at billetterne forinden var stjålet fra Nivå Station af en bekendt til den 20-årige, som havde fået dem som betaling for en gæld.

Manden nægtede at kende til, at de skulle være stjålet, og retten fandt, at der ikke var beviser for, at der var tale om forsætligt bedrageri.

Publiceret 19 September 2010 18:00