Romaer snød sig til penge og underskrifter

Sigøjner-kvinder samlede penge ind til "handicap"-formål

Fredag var de i gang i Hillerød, og lørdag var turen kommet til Solrød. To roma-kvinder forsøgte i weekenden tilsyneladende at snyde sig til penge og underskrifter ved at udgive sig for at være døve og være indsamlere for en handicap-organisation.

Fredag eftermiddag ved 15-tiden var to roma-kvinder i gang med at samle penge og underskrifter ind på Slotsgade i Hillerød, og lørdag eftermiddag ved samme tid var turen kommet til Solrød Centeret, hvor to kvinder atter samlede ind under påskud af, at pengene gik til velgørende formål.

På Slotsgade i Hillerød var to roma-kvinder fredag eftermiddag gået i gang med at samle penge ind under påskud af, at de indsamlede midler ville gå til handicap-organisationer.

De to kvinder lod til at være døve, og bad bidrags-yderne om at sætte deres signatur på et stykke papir, som de havde anbragt i et plastic-chateque.

En borger fattede mistanke til de to sigøjner-kvinder og alarmerede derfor Nordsjællands Politi klokken 15.14, men da patruljen kom frem til Slotsgade, var de to kvinder forsvundet.

Fortsatte i Solrød om lørdagen

Lørdag eftermiddag var turen så kommet til Solrød Centeret, hvorfra Midt- og Vestsjællands Politi klokken 14.26 modtog en anmeldelse fra en mand, der havde iagttaget to roma-kvinder, som var i gang med at samle penge og underskrifter ind.

De to kvinder bad også her bidrags-yderne om at sætte deres navn på et stykke papir, hvorefter kvinderne puttede de indsamlede penge i lommen.

Den anvendte metode var således identitisk med den fremgangsmåde, som var blevet brugt et døgn tidligere på Slotsgade i Hillerød.

Politiet opfordrer derfor nu alle borgere til at sikre sig, at penge-indsamlere har skaffet sig den fornødne tilladelse til indsamling af kontante beløb, før man hiver pungen op af lommen, for at give et bidrag.

Publiceret 26 September 2010 21:45