De to heltemodige brandmænd, der reddede lille fem-årige Silke ud af en eksploderet og sammenstyrtet to-etagers bygning på Hundige Strandvej. Pressefoto.

De to heltemodige brandmænd, der reddede lille fem-årige Silke ud af en eksploderet og sammenstyrtet to-etagers bygning på Hundige Strandvej. Pressefoto.

Greve-brandmænd hædret for heltemod

To brandmænd fra Greve hædret efter de reddede fem-årig pige

De to brandmænd Steen Oettinger og Jacob Jensen fra Falck i Greve blev fredag den 1. oktober fortjent hædret for deres heltemodige indsats for at redde den lille fem-årige pige Silke, der lå fastklemt i resterne af familiens eksploderede to-etagers hus i Hundige.

For denne indsats modtog de hædersbevisningen "Den Danske Redningsberedskabspris 2009", som bevis på den heltemodige rednings-indsats de ydede på en kold aften i starten af februar 2009.

Det synlige bevis på bestod af en statuette udført af den internationalt kendte, danske kunstner Vibeke Falk og en check lydende på 50.000 kroner, som fredag den 1. oktober blev overrakt ved en ceremoni i Holmens Kirke i København.

Æresbevisningen blev overrakt af Susan Nissen, kontorchef i Forsvarsministeriets 5. kontor, på vegne af forsvarsministeren, som ikke selv kunne være til stede, og formanden for priskomiteen for uddelingen af "Den Danske Redningsberedskabspris" Bjarne Laustsen.

Redningsaktionen af fem-årige Silke

Da de to brandmænd fra Greve ankom til ulykkesstedet på Hundige Strandvej tirsdag den 3. februar om aftenen, blev de begge overraskede over det syn, der mødte dem: En to-etagers ejendom var eksploderet og styrtet i grus. Under murbrokkerne lå den lille fem-årige pige Silke fastklemt under både nedfaldne køkkenskabe, hylder og bygningsresterne.

Naboerne var strømmet til for at hjælpe, men kun forældrene var kommet helskindede ud af sammenstyrtede bygning.

Naboerne viste hurtigt brandfolkene hen til det sted, hvor en til-ilende tysk mand havde fået kontakt med Silke i det sammenstyrtede hus

Silke lå på et så trangt sted, at de to helte følte, at de var nødt til at gøre noget fuldstændigt uhørt: De efterlod alt deres udstyr for at kunne kravle ind til den lille fastklemte Silke i murbrokkerne.

Begge Falck-folk er selv fædre, og redningsaktionen foregik helt instinktivt, da de kravlede ind uden redningsudstyr for at redde fem-årige Silke.

Da de to brandfolk nåede ind til den fastklemte pige, var hun heldigvis stadig ved bevidsthed, men på grund af den trange plads var det umuligt at give Silke iltmaske på.

Ved hjælp af en hydraulisk spreder lykkedes det lige netop at få skabt så meget plads omkring Silke, at de to helte kan trække den lille pige ud af den sammenstyrtede bygning, hvor hun efterfølgende blev tilset af ambulanceredderne på ulykkesstedet.

Jacob Jensen og Steen Oettinger blev derefter selv kørt på skadestuen til observation for røgforgiftning, men vendte kort tid efter tilbage til murbrokkerne på Hundige Strandvej for at hjælpe deres kollegaer med det videre slukningsarbejde.

Publiceret 01 October 2010 23:41