Menighedsråd leder efter brand-helt

Vil gerne takke den person, der greb ind ved brand i slutningen af juni

Af
Af Michael Braunstein

Menighedsrådet i Lynge-Uggeløse leder med lys og lygte efter den person, der med sin snarrådige indsats forhindrede, at en brand i en bygning ved Uggeløse Kirke i slutningen af juni bredte sig med ukendte konsekvenser til følge.
"Vi vil jo gerne vise vores taknemmelighed med et skulderklap og en lille erkendtlighed i form af en buket blomster og lidt vin," siger medlem af menighedsrådet, Michael O. Andersen.
Natten mellem lørdag 26. juni og søndag 27. juni opstod der brand i tagkonstruktionen på en redskabs- og toiletbygning ved Uggeløse Kirke. Branden kunne have udviklet sig alvorligt, hvis ikke en person på stedet havde grebet ind og bekæmpet ilden med vand fra en haveslange. Da Allerød Brandvæsen ankom, stod en mand med vandslangen og vandede hjørnet af bygningen, hvor der på et tidspunkt havde været 25-30 cm. høje flammer op gennem taget. Brandvæsenet kunne konstatere, at ilden nu var slukket udvendigt, og bygningen slap med lidt sodskader.
"Branden startede i en affaldscontainer og var efter alt at dømme påsat af en eller flere ukendte gerningsmænd. Containeren stod op ad væggen til redskabsbygningen, og ilden fra containeren fik fat i tagudhænget. En person kom tilfældigt forbi og greb altså ind, så branden ikke udviklede sig, og det er vi særdeles glade for - vi slap med begrænsede skader, men det kunne have været meget værre," siger Michael O. Andersen og fortsætter:
"Vi har spurgt os for lokalt og på anden måde forsøgt at finde frem til personen, men det er ikke lykkedes endnu, så nu forsøger vi med denne efterlysning i avisen. Vi håber, at den person, vi leder efter, vi ringe til følgende telefonnummer: 4818 8556."

Publiceret 01 October 2010 09:00