En 14-årig dreng fra Odsherred rykkede fredag direkte i fængsel efter en straksdom på ialt otte måneder. Arkivfoto.

En 14-årig dreng fra Odsherred rykkede fredag direkte i fængsel efter en straksdom på ialt otte måneder. Arkivfoto.

14-årig fik 8 måneders fængsel

14-årig kendt skyldig i gaderøveri og idømt fængsel

En 14-årig dreng blev fredag eftermiddag ved Retten i Roskilde idømt en straksdom på ialt otte måneders fængsel for et gaderøveri, som han havde begået den 27. september 2010 i Ølby Centeret ved Køge sammen med to kammerater på henholdsvis 13- og 14 år.

De tre drenge truede mandag den 27. september klokken 17.00 om eftermiddagen to jævnaldrende drenge med en hobbykniv, og tvang dem til at udlevere to koncertbilletter og nogle kontanter, som de to røveri-ofre havde på sig.

Den 14-årige dreng, som er fra Odsherred, blev efter straksdommen sendt direkte i fængsel for at afsone de første tre måneder af den udmålte straf, som af Retten i Roskilde var gjort ubetingede.

Sidste fem måneder under tilsyn

De resterende fem måneder blev af retten gjort betingede af, at der fra drengens hjemkommune blev ført tilsyn.

Kommunen har allerede iværksat en opfølgende handlingsplan, der skal tage hånd om det videre forløb, når drengen løslades efter de tre måneders fængsel.

Drengen er blevet anbragt i en sikret institution for unge, hvor den ubetingede del af straffen nu skal afsones.

Den anden 14-årige dreng, der var med ved røveriet, sidder fortsat varetægstfængslet, indtil hans sag kommer for retten den 14. oktober 2010.

Den 13-årige, som også deltog i røveriet, kunne på grund af sin unge alder ikke straffes, men han er blevet overgivet til de kommunale myndigheder, der nu vil tage hånd om den videre sagsbehandling.

Publiceret 02 October 2010 16:12