Foto. Nordsjællands Politi

Foto. Nordsjællands Politi

Pistolrøver stjal supermarkeds omsætning

Iført sort elefanthue truede en mand sig onsdag aften dagen til et ukendt beløb i Fakta-butik

Af
Af Birgitte Masson og Jesper Lundh

"Læg dig ned på gulvet!" Sådan råbte en maskeret og pistolbevæbnet røver onsdag aften til en ansat i Fakta på Kongensgade i Slangerup, mens han truede med sit sølvfarvede våben.
Herefter truede han ifølge politiet en anden ansat ved kasse 1 til at give ham et ukendt beløb, som blev udleveret i en hvid pose med et grønt T, inden han stak af tíl fods.
I følge vidner havde røveren på intet tidspunkt hævet stemmen eller vist anden form for ophidsende adfærd.
"Selvom de ansatte i forretningen, alt taget i betragning, er ok, vil vi i kølvandet på den senere tids røverier indføre et røverisikret penge- og kassesystem," siger butikschef Jesper Nielsen og refererer til SafePay-systemet som vil bevirke, at der i fremtiden ikke vil være noget at komme efter som røver.

Gerningsmanden beskrives som cirka 30 år, 170-185 cm, fedladen, mellemøstligt udlænding, mørke øjne, iført sort elefanthue, grå trøje med tryk på brystet, jeans samt hvide kondisko. Manden havde en karakteristisk, lidt speciel gang.
Med onsdagens røveri var det anden gang på et døgn, en maskeret og pistolbevæbnet røver forsøgte sig i Slangerup.
Tirsdag eftermiddag havde en røver mindre held med sig, da han forsøgte at begå røveri mod Købmanden på Parkvej blot en kilometer fra Fakta-butikken.
Hos købmanden måtte røveren gå igen, da ejeren nægtede at udlevere dagens omsætning.

Publiceret 07 October 2010 09:41