Pelle var blandt de otte, der jagtede røverne i minutterne efter røveriet på bodegaen

Pelle var blandt de otte, der jagtede røverne i minutterne efter røveriet på bodegaen "Den Grønne"

Bodega-gæster forsøgte at fange pistolrøvere

I minutterne efter et pistolrøveri jagtede otte bodega-gæster rundt i Slangerups gader

Der er røverier, der ødelægger ofrenes liv.
Sådan var der søndag eftermiddag dog ikke meget, der tydede på, at det vil gå for personalet og bargæsterne, der var tilstede, da bodegaen "Den Grønne" på Kongensgade i Slangerup lørddag aften var udsat for et røveri begået af pistolbevæbnede røvere.
Ikke blot forsøgte otte af gæsterne at fange røverne, da de forlod bodegaen; da politiet var færdig med deres afhøringer, fortsatte gæsterne med at feste indtil natten blev til morgen:
"De skulle da ikke have lov til at ødelægge den fest, der var godt gang i," siger bartender Tanja Riis-Petersen.
Hun var på vagt, da de to røvere dukkede op. Hun lukkede selv bodegaen timer senere - og mødte på arbejde igen søndag eftermiddag.


Et spørgsmål om tid

På den anden side af Kongensgade ligger den Fakta-butik, hvor der to gange på en måned har været pistolrøveri.
100 meter derfra ligger Danske Bank, hvor der var bankrøveri i foråret. Og få hundrede meter herfra liggeren købmand, der også inden for den seneste måned har været udsat for et væbnet røveriforsøg.
Der har med andre ord været masser af væbnede røverier i Slangerup det seneste år:
"Og så sent som i sidste uge talte vi da også om, at nu var det nok snart vores tur, efter det er blevet sværere at begå bankrøverier," siger Tanja Riis-Petersen til Lokalavisen.
Og lørdag kl. 23.20 blev formodningen til virkelighed, da de to røverede entrede bodegaen og beordrede gæsterne ned til billardbordet, mens Tanja Riis-Petersen blev bedt om at smide sedlerne i en pose.
Én af gæsterne nægtede dog at efterkomme røvernes ordrer og fik resolut stukket pistol-løbet i tindingen.
"Men jeg var færdig med at lægge sedler i posen samtidig, så røverne stak af, uden der skete mere," siger bartenderen, der har arbejdet på stedet i en måned.

Dagen efter røveriet var bartender Tanja Riis-Petersen igen på arbejde

Dagen efter røveriet var bartender Tanja Riis-Petersen igen på arbejde

Ikke en attrap

Tanja Riis_Petersen er i sin fritid medlem af en skytteforening:
"Så jeg er vant til at se våben. Ganske vist ikke, når man peger på hinanden. Men jeg er sikker på, der ikke var tale om en attrap; det lignede de pistoler, politiet bruger," konstaterer hun overfor Lokalavisen.

Efter røverne

I samme øjeblik røverne var ude af døren, satte otte af værtshusets gæster efter dem.
De måtte dog opgive efter ganske få minutter, fordi de - formentlig - unge røvere havde en bedre kondition.
Da de vendte tilbage til værtshuset blev samtlige tilstedeværende afhørt af politiet:
"Og så fortsatte festen. Der var godt gang i den i forvejen, og vi blev alle enige om, at det skulle de ikke have lov til at ødelægge."
For Tanja Riis-Petersen og gæsterne sluttede festen først ud på morgenen - og allerede søndag var både bartender og flere af de gæster, der havde været tilstede under røveriet, på plads igen:
"Jeg har det egentlig fint nok med det. Jeg lukkede selv og kørte hjem i nat, og jeg tror ikke, det vil påvirke mig synderligt. For i modsætning til nogle af de andre steder ved jeg jo, at der altid er gæster her, og at de vil passe på mig, hvis der sker noget.

null

Publiceret 31 October 2010 03:00