Nordsjællands Politi måtte natten til søndag sætte politihunde ind og tage peberspray´en i anvendelse mod en større gruppe af ballademagere foran Café Hoe i Hillerød. Arkivfoto.

Nordsjællands Politi måtte natten til søndag sætte politihunde ind og tage peberspray´en i anvendelse mod en større gruppe af ballademagere foran Café Hoe i Hillerød. Arkivfoto.

Politi-hunde tæmmede ustyrlige café-gæster

Politiet måtte bruge både hunde og peberspray mod cafégæster

Nordsjællands Politi måtte tilkalde ekstra mandskab med hunde, da der natten til søndag opstod uroligheder foran Café Hoe på Slotsgade i Hillerød, hvor en større gruppe afviste gæster tilsyneladende havde rottet sig sammen for at lave ballade.

Først den sædvanlige slagsbror

Nordsjællands Politi måtte første gang dæmpe gemytterne på Café Hoe klokken 01.57, hvor en beruset 19-årig mand fra Nødebo to gange havde prøvet at få startet et slagsmål med nogle af caféens øvrige gæster.

Patruljen fra Nordsjællands Politi sigtede den 19-årige mand for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og han fik lov derefter lov til at overnatte i detentionen på politistationen i Hillerød.

Men den 19-årige mand var knap blevet anbragt i detentionen for natten, før der igen var bud efter betjentene.

Uro i køen blandt de ventende

Nu var det en ung mand i køen foran caféen, som forsøgte at opildne de øvrige ventende til uroligheder, og café-personalet måtte klokken 02.33 endnu engang alarmere Nordsjællands Politi.

Da betjentene kom frem til stedet, bad man urostifteren om at forsvinde, hvilket han dog ikke ønskede at efterkomme.

Betjentene fandt derfor ingen anden udvej end at arrestere urostifteren, men det fik blot uroen til at blusse op blandt de øvrige ventende i køen, hvoriblandt der befandt sig omkring ti personer, der allerede tidligere var blevet afvist ved indgangen, da de havde fået forbud mod at vise sig på caféen.

Anholdelsen af uromageren fik tilsyneladende temperamenterne til at koge over i efterårsnatten, og en gruppe på omkring 15-20 personer omringede derefter betjentene, som følte, at situationen nu var kommet ud af kontrol, hvorfor de tilkaldte hjælp fra deres kollegaer.

Politi-hunde gik til biddet

Nordsjællands Politi sendte derfor flere ordinære patruljer samt hundepatruljer mod Slotsgade i Hillerød for at få styr på urolighederne og få genoprettet roen.

Da forstærkningerne nåede frem opfordrede betjentene den store gruppe af ballademagere til at falde til ro, men trods gentagne advarsler om, at man ville sætte politi-hundene ind, så stoppede uroen ikke, og betjentene dannede dernæst kæde mod urostifterne.

Med hundene i forreste række og bevæbnet med peberspray-flasker, lykkedes det herefter for betjentene at få trængt de cirka 20 personer ned mod Slangerupgade, hvor gruppen til sidst gik i opløsning.

Ingen af ballademagerne blev dog ifølge vagtchefen hos Nordsjællands Politi bidt af politiets hunde.

Tre mænd blev anholdt

Politiet anholdt efterfølgende tre af de unge ballademagere.

Det drejer sig om en 21-årig mand fra Slangerup, og to lokale mænd på henholdsvis 18- og 23 år, som alle blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Alle tre mænd blev derefter sendt til afkøling i detentionen resten af natten.

Det oplyser vagtchef Palle Jørgensen fra Nordsjællands Politi søndag til lokalavisen.dk

null

Publiceret 31 October 2010 19:51