Skyldnere får sidste chance - ellers kommer politiet

253 skyldnere i Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Rudersdal kommuner får frit lejde

Af
Jesper Lundh

253 skyldnere i Gentofte, Rudersdal, Furesø og Lyngby-Taarbæk kommuner har en anholdelse hængende over hovedet, fordi de er udeblevet fra et gældsmøde, de var indkaldt til. Nu får de allersidste chance, inden politiet kommer og henter dem.
Hvis de anholdes, skal de fremstilles i fogedretten - og det kan vise sig at være en ubehagelig oplevelse for de fleste. Anholdelsen kan nemlig ske om aftenen foran familien, hvorefter skyldnerne bliver kørt til politistationen eller arresten, hvor de skal vente indtil Retten i Lyngby åbner.
Både anholdelsen og fremstillingen kan de dog undgå, hvis de frivilligt møder op den 12. november. Det fremgår af et brev, samtlige skyldnere modtager fra retten. Hvis de ikke møder frivilligt op, bliver de anholdt umiddelbart efter 'frit lejde-dagen', oplyser Retten i Lyngby.
Når en kreditor ikke selv har haft succes med at inddrive sin gæld, kan den blive fastslået ved dom. Herefter kan fogedretten hjælpe med at opkræve pengene ved at indkalde skyldneren til et møde, hvor man enten skal betale eller forklare sig, så der kan indgås en afdragsordning. Hvis skyldneren ikke møder op, kan retten afsige kendelse om, at skyldneren skal hentes af politiet.
Antallet af fogedsager har ifølge Retten i Lyngby været stærkt stigende, siden den økonomiske krise begyndte i 2008. Sagernes antal er ved at stabilisere sig, men dette er på et langt højere niveau end før krisen satte ind.

Publiceret 01 November 2010 11:22