Narko-biltyv spyttede på betjente

Har nu et større regnskab med ordensmagten

Af
Jesper Lundh

En banal anmeldelse om en spritbilist endte tirsdag eftermiddag med en lang række sigtelser mod en 21-årig mand fra Holbæk.

Kort efter klokken 13 fik politiet et tip om en mulig spritbilist, da et vidne havde set en mand i en personbil ramme en rundkørsel på Hyrdehøj Vestvej i Roskilde.
Ved uheldet gik bilen i stå, og den 21-årige forlod bilen. Det snarrådige vidne fulgte efter og holdt samtidig telefonisk kontakt med politiet, så betjentene kunne sendes til Gadestokken, hvor vidnet udpegede føreren af bilen.
Betjentene vurderede, at han både var påvirket af spiritus og narkotika, og han var samtidig meget aggressiv og prøvede at undgå at blive anholdt. Derfor blev han lagt i håndjern.
Politiet fandt hurtigt ud af, at manden tidligere havde fået frakendt sit kørekort og at den personbil, han havde kørt, var stjålet i Hvalsø den 28. oktober ved et indbrud i en autohandel. Bilens nummerplader var stjålet fra en anden bil.
Den 21-årige blev kørt ind til politigården i Roskilde, men køreturen havde ikke gjort ham venligere stemt. Han benyttede lejligheden til at svine betjentene til og spytte på én af dem.
Nu skal politiet undersøge den 21-åriges forhold nærmere, men resultatet af hans køretur er foreløbigt, at han sigtes for vold mod en politimand, fornærmende tiltale mod en politimand, indbrud i autohandel, tyveri af bilen, spiritus/narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og andre overtrædelser af færdselsloven. Efterforskning må så vise, om der skal føjes flere sigtelser til.
Politiets jurister vil vurdere, om den anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Publiceret 04 November 2010 12:23