70-årig kvinde i gruppeslagsmål

Ældre kvinde blev mod sin vilje hvirvlet ind i slagsmål på Algade i Roskilde

Af
Jesper Lundh

Omringet af unge slagsbrødre blev en 70-årig kvinde pludselig midtpunkt i et gruppeslagsmål, da 10-20 unge uden varsel røg i flæsket på hinanden i Roskilde torsdag eftermiddag.
"Den 70-årig kvinde blev hvirvlet ind i det mod sin vilje, og midt i det store slagsmål blev hun skubbet omkuld," oplyser Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands politi til Lokalavisen.dk.
Kvinden måtte bagefter på skadestuen, hvor man kunne konstatere at hunvar sluppet med knubs.
Det store slagsmål var en udløber af en episode kort forinden, hvor en 19-årig mand fra Ringsted havde fået tæsk ved Himmelev Gymnasium og efterfølgende blev jagtet af fem-seks unge. Han ringede til poltiiet, som sendte ham på skadestuen.
Kort efter startede slagsmålet i Algade i Roskilde centrum, og politiet sendte alt disponibelt mandskab afsted. Ifølge politiet lykkedes det ret hurtigt at få styr på slagsbrødrene - men inden da måtte betjentene bruge staven for at gennemføre anholdelserne.
Ni personer blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De anholdte er i alderen fra 19 til 41 år og alle fra Roskilde og omegn. De blev alle løsladt i løbet af aftenen, men fik en bøde.
Udover den 19-årige fik også en 25-årig mand fra Borup et par på hovedet.
Han har ingen forklaring på, hvad der var årsagen til slagsmålet mellem de to grupperinger, der ikke har lyst til at tale med politiet.
"Og vi forventer heller ikke at få nogen forklaring," siger han.
Til gengæld frygter han, at det ikke er sidste sammenstød.
"Vi kunne have en idé om at der kunne komme mere, men vi kan ikke sige det med bestemhed," siger han.

Publiceret 05 November 2010 11:42