Nordsjællands Politi har netop lanceret en ny sms-tjeneste, der skal være med til at stresse indbrudstyvene. Arkivfoto

Nordsjællands Politi har netop lanceret en ny sms-tjeneste, der skal være med til at stresse indbrudstyvene. Arkivfoto

Fang en indbrudstyv med din mobiltelefon

Nu kan borgerne i Nordsjælland tilmelde sig en ny sms-tjeneste, der skal hjælpe politiet med at fange indbrudstyve

Af
Martin Warming

Martin Warming

Nordsjællands Politi opruster nu i krigen mod de mange indbrudstyve, der i øjeblikket plager nordsjællandske husejere.

Derfor får borgerne i Nordsjælland nu mulighed for at hjælpe politiet med at opklare indbrud og anden kriminalitet ved hjælp af en ny sms-tjeneste, som politiet netop har taget i brug.

Initiativet bliver kaldt for TRYK POLITI, og når man har tilmeldt sig sms-tjenesten, modtager man en sms, hvis politiet vurderer, at man kan bidrage med nyttige oplysninger, hvis der eksempelvis har været et indbrud i ens nabolag.

Samarbejde med borgerne
Det kan blandt andet være oplysninger om indbrudstyvens påklædning og køretøj, og når man har modtaget en sms fra politiet, kan man besvare den, hvis man har oplysninger i sagen, fortæller chefpolitiinspektør Flemming Drejer fra Nordsjællands Politi.

"Vi opfordrer selvfølgelig altid folk til at være opmærksomme og kontakte os, hvis de ser noget, der virker mistænkeligt, men TRYK POLITI er i højere grad et samarbejde mellem politi og borgere, fordi vi beder folk om at holde særligt øje i konkrete situationer," siger Flemming Drejer, der håber, at rigtig mange borgere vil tilmelde sig den nye sms-tjeneste.

"Jo flere, der vil være med, jo bedre. Vi har behov for nytænkning, hvis vi skal knække indbrudskurven, og vi får allerede mange henvendelser fra årvågne borgere, der har set noget mistænkeligt, så vi ved, at mange borgere har viljen til at hjælpe os. Hele ideen er at stresse indbrudstyvene så meget som muligt, så de ikke kan føle sig sikre. Det skal være svært for tyvene at færdes rundt i samfundet," fortæller Flemming Drejer.

Først i Danmark
Flemming Drejer understreger, at det stadig er politiets opgave at fange tyveknægtene.

"Det er ikke meningen, at borgerne skal fange indbrudstyvene for os. De skal være med til at tippe os, hvis de ser noget mistænkeligt, og så tager vi os selvfølgelig af resten," siger chefpolitiinspektøren.

Den nye sms-tjeneste skal primært bruges i jagten på indbrudstyve, men Flemming Drejer forestiller sig også, at man kan bruge den, når eksempelvis senildemente personer forsvinder, som man så kan efterlyse via en sms.

Nordsjællands Politi er den første politikreds i landet, der afprøver den nye sms-tjeneste, men det er planen, at den skal udbredes til andre politikredse, hvis den viser sig at være en succes.

Man kan tilmelde sig TRYK POLITI på www.politi.dk/sms .

Sådan tilmelder du dig TRYK POLITI:

Klik ind på www.politi.dk/sms For at tilmelde sig TRYK POLITI skal man være fyldt 18 år og bo og/eller arbejde i Nordsjællands Politikreds.

Publiceret 08 November 2010 10:00