Borgmester Nicolai Wammen bakker op om Charlotte Johannsens opgør med byens højreradikale miljøer.

Borgmester Nicolai Wammen bakker op om Charlotte Johannsens opgør med byens højreradikale miljøer.

Nazimuldvarp frygter for sit liv

Charlotte Johannsen frygter at blive dræbt, hvis hun møder de unge højreradikale, hun infiltrerede og nu har skrevet om i bogen "Forklædt som nazist - en Århushistorie"

Charlotte Johannsen var mandag i Århus for første gang, siden hun flygtede fra miljøet omkring White Pride og byens højreradikale unge for halvandet år siden.
Den 22-årige pige var fra efteråret 2008 til sommeren 2009 med i miljøet omkring unge højreradikale i Århus og havde sågar et, som hun selv beskriver det, "kærestelignende" forhold til en af personerne.
Charlotte Johannsen blev efter eget udsagn venner med de højreradikale unge for at beskrive, hvordan de er, og hun har netop udgivet bogen "Forklædt som nazist - en Århushistorie" om sine oplevelser.
Charlotte Johannsen har fået trusler på internettet, og hun er ikke i tvivl om, at hendes tidligere "venner" vil gøre alvor af truslerne, hvis de får muligheden.
"Jeg tror, jeg vil blive voldsomt overfaldet, hvis de finder mig. Faktisk går mine overvejelser på, om de vil stoppe, før de har slået mig ihjel," siger Charlotte Johannsen.
"Jeg håber aldrig, jeg kommer til at møde dem igen."

En modig bog

Charlotte Johannsens visit i Århus skyldtes en frokost-invitation fra borgmester Nicolai Wammen, der ønskede at udtrykke sin støtte og respekt for, at hun har skrevet og udgivet bogen om sin tid blandt højreradikale unge.
"Jeg synes, det er modigt, at Charlotte har skrevet bogen og med sin egen personlige beretning er med til at fortælle byens unge om, hvad det er for nogle typer, der færdes i de nynazistiske cirkler, og på den måde advare unge om at lade sig headhunte," siger Nicolai Wammen.
"Jeg er rigtig glad for, du ringede, Nicolai. Vi holder begge meget af Århus, og det skal være en by, hvor man ikke er bange for at gå på gaden. Målet med bogen har været at få det officielle Århus i tale, og det har jeg jo blandt andet fået i dag, samt at være med til at begrænse det nynazistiske miljø i Århus," siger Charlotte Johannsen.
Den 22-årige pige bor i dag i en anden by og er gået i gang med at studere.

null

Publiceret 10 November 2010 06:00