Farlig undvegen fange begik gaderøveri

Fange undveget fra psykiatrisk afdeling begik gaderøveri sammen med kammerat

To unge mænd af udenlandsk herkomst begik lørdag aften røveri på Havnegade i Helsingør mod en 18-årig dansk mand, der ellers er bosat i Sverige.

Det oplyser Nordsjællands Politi søndag til lokalavisen.dk

Røveriet fandt sted ved 22.45-tiden, hvor de to mænd passede den 18-årige op på Havnegade, hvorefter de på truende vis fortalte offeret, at de var bevæbnede med kniv, og at han skulle udlevere alle sine værdier til dem.

Den unge mand gav herefter gerningsmændene alt, hvad han havde på sig af værdier, hvilket var en mobiltelefon og 60 svenske kroner i kontanter.

Herefter forsvandt røverne fra stedet, og den 18-årige mand alarmerede klokken 22.50 Nordsjællands Politi.

Blev snuppet kort efter røveriet

En runderende patrulje fandt på signalementet kort tid efter frem til de to mænd, da de kom gående på et af byens strøg, men begge mænd benægtede ethvert kendskab til røveriet.

Betjentene fandt dog grund til at visitere mændene, da de i forvejen begge var kendt af politiet.

Under visiteringen af de to formodede gerningsmænd dukkede dog både de stålne svenske kroner og mobiltelefonen op fra lommerne, hvorefter de begge blev anholdt.

Betjentene fandt dog ingen kniv på hverken den ene eller den anden gerningsmand.

Fange undvegen fra psykiatrisk afdeling

Den toneangivende ved røveriet, en 25-årig mand fra Helsingør, viste sig at være en undvegen fange fra psykiatrisk afdeling på Nordvang i Glostrup, hvor han afsonede en dom for et lignende røverisk forhold.

Den anden af de to røvere, en 18-årig lokal mand, var også kendt af politiet i forvejen, men for nogle mindre kriminelle forhold.

Begge mænd blev søndag formiddag klokken 11.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby.

Den 18-årige røver blev efter grundlovsforhøret løsladt, mens den 25-årige undvegne fange blev fængslet i fire uger.

Han blev efter dommen sendt til afsoning i et arresthus, indtil man beslutter sig for om han igen skal tilbage og afsone på Nordvang.

Publiceret 14 November 2010 14:10