Tur til videobiksen kostede 300.000 kroner

En Mercedesejer fik en dyr lærestreg for ikke at have danske plader på sin bil

Af
Tim Panduro

Planerne om en hyggeaften med videofilm i hjemmet i Hillerød blev temmelig spoleret for en familiefar, der 31. oktober sidste år tog sin Mercedes til videobiksen Blockbuster på Torvet. I stedet for at slippe et par hundrede kroner for film, cola og knas endte han med en regning på et godt stykke over 300.000 kroner.

Manden blev nemlig standset af en politipatrulje, der undrede sig over, at bilen var på svenske plader, selv om den blev kørt af en mand, der bor i Danmark. Det førte til, at manden blev sigtet for at have undladt at indregistrere bilen i Danmark og dermed have undladt at betale den tårnhøje danske registreringsafgift på bilen.

Forleden var han i retten i Hillerød, hvor han skulle bøde for sin brøde. Her erkendte han, at han ikke havde ladet bilen indregistrere i tide. Dog havde han forsøgt - blandt andet havde han haft bilen til syn i Danmark - men en manglende svensk registreringsattest havde sat ham i stå, og han havde ikke fået gjort mere ved sagen.

Mellem han blev standset og kom for retten har han dog fået orden på sagerne. Han har betalt afgiften til staten på 205.625 kroner - og det var sammen med hans tidligere forsøg på at indregistrere bilen formildende, mente dommeren. Derfor skal han ikke i fængsel, men fik dog en betinget dom på 30 dages fængsel. Til gengæld skal han betale 100.000 kroner i bøde - og sagens omkostninger, der må forekomme som småpenge oven i de øvrige regninger...

Publiceret 15 November 2010 06:00