Politiet ser med stor alvor på skudepisoden på motorvej E45.

Politiet ser med stor alvor på skudepisoden på motorvej E45.

Affyrede tre skud mod medbilist på motorvej

Lidt skubberi udviklede sig dramatisk, da mand skød efter bilist i fuld fart

Hængende ud af vinduet på en overhalende bil affyrede en ukendt gerningsmand natten til torsdag kl 01.05 tre skud mod en 36-årig bilist på motorvej E45 syd for Ejer Bavnehøj ved Skanderborg.
Hverken den 36-årige, der kommer fra koldingkanten, hans to passagerer eller hans bil blev ramt af de skud, der blev afgivet fra en overhalende Ford Focus med et udenlandsk registreringsnummer.

Skubbet i kiosk

Inden skyderiet havde der udspillet sig et scenarie på motorvejsrastepladsen Ejer Bavnehøj Vest, hvor den 36-årige holdt ind for en pause. På vej ind i rastepladsens kiosk mødte den 36-årige en ung mand på 20-21 år, der kom imod ham.
Helt uprovokeret skubbede den unge mand, der var iført en rød t-shirt, pludselig kraftigt til bilisten, hvorefter han fortsatte ud til en mørkeblå Ford Focus, der holdt ved tanken. I denne bil befandt der sig ifølge den 36-årige yderligere to personer.

Chikanekørsel

Den mørkeblå Ford Focus forlod herefter rastepladsen og kørte sydpå ad motorvejen. Det samme gjorde anmelderen, der kort efter vil overhale den mørkeblå Ford Focus, hvilket kun får føreren af Forden til at køre chikane med nedbremsninger foran.
Den 36-årige bremser også ned, men han overhaler kort efter den mørkeblå Ford igen.
Det får føreren i Ford Focus'en til at endnu engang at foretage en overhaling med 90-100 km/t, men denne gang hænger den unge mand i den røde t-shirt ud af vinduet i passagersiden. Han holder et våben i hånden, og der bliver afgivet tre skud mod den 36-åriges bil. Hvilket våben, der er tale om, er uklart, men den 36-årige ser tydeligt mundingsild, da skuddene bliver afgivet.
Herefter trækker den 36-årige sig og ringer til politiet.

Ingen skudhuller

Torsdag formiddag var Sydøstjyllands Politi i gang med at gennemgå overvågningsbillederne fra tanken på Ejer Bavnehøj-rastepladsen, for at forsøge at få identificeret personerne i den mørkeblå Ford Focus.
Foreløbig har billederne givet politiet registreringsnummeret HM 8858 at arbejde med. Hvilken nationalitet, der er tale om er fortsat uklart, men det kan være en engelsk eller hollandsk bil. Billederne vil muligvis senere blive offentliggjort i forsøget på at finde de tre personer i den udenlandske Ford.
Politiet har en formodning om, at våbnet, der blev anvendt, er en gaspistol, da der ikke er fundet skudhuller i anmelderens bil.

Publiceret 18 November 2010 13:26