Det var disse to biler, der var indblandet i det meget mystiske uheld på Bernstorffsvej/Tuborgvej tirsdag aften. Foto: Michael Larsen

Det var disse to biler, der var indblandet i det meget mystiske uheld på Bernstorffsvej/Tuborgvej tirsdag aften. Foto: Michael Larsen

Uheldet, der aldrig fandt sted

En PET-bil og en ambassadebil stødte tirsdag aften sammen, da en lastbil torpederede dem bagfra. Myndighederne vil intet sige om sagen

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Kig godt på billedet. Det er sjældent, for det viser et færdselsuheld, der aldrig fandt sted.
Uheldet 'fandt ikke sted' tirsdag aften ca. kl. 19.15. Her torpederede en lastbil op i en mørk Peugeot, der fortsatte op i en mørk Mercedes. Vidner så en mand fra den ene af bilerne blive lagt i halskrave og spineboard af ambulancefolk. Han blev kørt til hospitalet, men redderne ville ikke sige hvorhen.
Personer på ulykkesstedet fjernede hurtigt nummerpladerne fra den ene af bilerne. Kort efter kom brandvæsnet til. De spulede kørebanen fri for den olie, der var løbet ud, og strøede efterfølgende kattegrus ud.
Så langt så godt. Disse oplysninger stammer fra vidner, Villabyerne har talt med.
Eneste problem er, at myndighederne slet ikke anerkender, at uheldet fandt sted. Offentligheden ved mere om Tycho Brahes sidste måltid for 400 år siden, end hvad der egentlig skete på hjørnet af Tuborgvej og Bernstorffsvej tirsdag aften.

Absolut tystnad

Hos Nordsjællands Politi forklarer pressekoordinator Henrik Suhr, at det kun er PET, der må udtale sig i denne sag.
Hos PET får vi fat i pressechef Trine Maria Ilsøe. Vi forklarer, at vi har billeder af uheldet og bare gerne vil høre, hvad der er sket.
"Du må klare dig uden vores medvirken. PET kommenterer aldrig den slags", siger hun.
Hvorfor gør I egentlig ikke det?
"Det gør vi bare ikke".

Den er ikke længere

Villabyerne vil gerne vide, hvorfor offentligheden ikke må få at vide, at der har fundet et færdselsuheld sted i det offentlige rum, så vi ringer til Justitsministeriet. Her er der ikke meget hjælp at hente fra presserådgiver Emil Melchior.
"Hvis PET siger, de ikke har nogen kommentarer, så er den ikke længere", siger han.
Jeg vil gerne vide, hvorfor PET ikke må udtale sig i den slags sager?
Tonen bliver skarpere.
"Jeg forstår ikke, hvad du forventer af os. Regner du med, at ministeren skal forholde sig til et færdselsuheld på Tuborgvej"?
Ikke nødvendigvis. Måske bare en juridisk ekspert, der kan forklare mig det. For jeg forstår det simpelthen ikke...
"Du skal ikke regne med at få nogen hjælp af os", lyder det fra Emil Melchior.

Publiceret 18 November 2010 07:00