Nattevagt truet med pistol

20-årig mand blev frastjålet sin computer og mobiltelefon ved dramatisk røveri

En pistol direkte op i hovedet og så ordene: "Giv mig dine ting, eller jeg skyder dig!" Det var, hvad en 20-årig nattevagt på Landsbyen Sølund ved Skanderborg blev udsat for natten til fredag.
Den 20-årige mand sad kl 23.30 på sit kontor med udsigt til de udendørs arealer, da der blev banket på ruden på Sortesøvej. Kort efter stormer en ung mand ind på kontoret, trækker en pistol og stikker den klos op i hovedet på nattevagten. Gerningsmanden råber "Giv mig dine ting, eller jeg skyder dig!"
Herefter udleverer nattevagten sin bærbare rustrøde computer af mærket HP, der har små billeder af blade på låget. Gerningsmanden stjæler også nattevagtens mobiltelefon af mærket Sony Ericsson, hvorefter han stikker af i nordlig retning mod Vestergade.
Den unge nattevagt kan ikke umiddelbart tilkalde hjælp, da han har mistet sin telefon. Han får ad andre veje tilkaldt sin mor, der bor i nærheden. Hun slår alarm til politiet, men der er der gået fem minutter fra gerningsmanden stak af.
Den 20-årige nattevagt er rystet og bliver efterfølgende tilbudt psykologhjælp. Han er dog i stand til at lade sig afhøre af politiet og kan give dette signalement af gerningsmanden:
Mand, 16-17 år gammel, 175 cm høj, lys i huden og iført en hættetrøje. Gerningsmanden havde tillige et rødt-hvidt halstørklæde trukket op foran munden, og så bemærkede nattevagten, at gerningsmanden talte dansk med udenlandsk accent. Han havde desuden store pupiller og blodsprængte øjne.
Lokalpolitiet i Skanderborg mener, at det kan være en lokalkendt, der har begået røveriet. Politiet modtager gerne henvendelser i sagen på telefon 114.

Publiceret 19 November 2010 10:29