Politikommissær Anders Pilegaard opfordrer til, at man indbrudssikrer sit hjem før juleferien. (Foto: Københavns Vestegns Politi).

Politikommissær Anders Pilegaard opfordrer til, at man indbrudssikrer sit hjem før juleferien. (Foto: Københavns Vestegns Politi).

Vind et besøg af politiet

Har indbrudstyven let spil i din bolig? Det bør man teste, opfordrer Københavns Vestegns Politi, som nu udlodder et besøg af politiet

Der er sikkert en del, der ville korse sig, hvis politiet bankede på døren i embeds medfør og fuld uniform. Men frygt ikke: Måske har du bare vundet. Et besøg af politiet er nemlig lige, hvad man kan vinde i en ny kampagne fra Københavns Vestegns Politi. Politimanden, som tager på præmie-besøg, skal sikre vindernes hjem mod indbrud.
Der er sket en stigning af indbrud i danske hjem de seneste år. Antallet er højere end i de fleste europæiske lande, siger statistikker. Alligevel er danskere dårligere til at sikre boligen end andre folkefærd, viser forskning.

Mange boligejere interesserer sig først for forebyggelse, efter tyven har taget arvesmykkerne og barnets pc.

Københavns Vestegns Politi opfordrer til, at borgerne kommer på forkant og får undersøgt, om hjemmet er en 'åben invitation' til ubudne gæster.

"Hvorfor vente? Vi ved, at der sker flere indbrud i juletiden, så det er klogt at få hjemmet tjekket nu," siger politikommissær Anders Pilegaard, leder af Kriminalpræventiv Sektion hos Københavns Vestegns Politi.

"Små ændringer gør tit en stor forskel. Det kan være en anden lås, naboaftaler og undgå at lade værdier ligge frit fremme. Andre gange skal der mere til for at holde tyven væk – det er det, man bør undersøge," siger Anders Pilegaard.

Særlig indsats mod indbrud
For tiden kører Københavns Vestegns Politi en særlig målrettet indsats mod indbrud, hvor en stor gruppe politifolk arbejder fast på at gøre livet surt for tyveknægtene.

Som en del af indsatsen sætter Københavns Vestegns Politi med støtte fra Det Kriminalpræventive Råd nu fokus på, hvad borgerne selv kan gøre i boligen.

Vind et indbrudstjek
Københavns Vestegns Politi udlodder 11 personlige indbrudstjek af private hjem – ét tjek hos en borger i hver kommune i politikredsen.

En politimand fra Kriminalpræventiv Sektion med ekspertise i indbrudssikring kommer hjem til vinderne og giver deres bolig et individuelt indbrudstjek og råd. Han kommer ud i uge 49 og 50 efter aftale med vinderne.

Ønsker du at deltage i lodtrækningen, kan du sende en mail til indbrudstjek@dkr.dk eller et brev til Københavns Vestegns Politi, Birkelundsvej 2, 2620 Albertslund. Skriv ”indbrudstjek” i mailens emnefelt eller på konvolutten. Husk at oplyse navn, adresse og telefon.

Vinderne bliver kontaktet direkte.

Test dit hjem

Du kan selv indbrudsteste dit hjem på internettet – på www.stopindbrud.dk, hvor du kan lave en online-test og få gode råd om at forebygge indbrud i din bolig. På Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside www.dkr.dk kan du downloade brochuren ”Beskyt dig mod indbrud”. Den kan også bestilles på telefon 4515 3650 eller ved at deltage i lodtrækningen. Har du spørgsmål til forebyggelse eller vil høre, hvordan du f.eks. organiserer Nabohjælp i dit boligområde, er du velkommen til at kontakte Kriminalpræventiv Sektion på telefon 7258 7520 mellem kl. 9 og 14 eller via mail til kbhv-krim-pr@politi.dk.

Publiceret 19 November 2010 08:10