Anholdt for skud på motorvej E45

Bilist opdagede efterlyst køretøj på motorvejen og fulgte efter

En årvågen bilist, der havde læst artiklen om et skuddrama på E45 natten til torsdag, kunne huske det efterlyste bilnummer. Det nummer sad på bilen lige foran ham, da han kørte på motorvej E45 ved Horsens forleden. Bilisten kontaktede politiet, der hurtigt kom tilstede og fik anholdt tre personer fra Letland. En fjerde mand, også fra Letland, blev anholdt i løbet af fredagen.
Sagen tog sin begyndelse natten til torsdag, da lidt skubberi på tankstationen på Ejer Bavnehøj Vest rastepladsen blev efterfulgt af chikanekørsel på motorvejen.
Det udviklede sig hurtigt dramatisk. da den ene af de nu anholdte personer hængende ud af vinduet på sin overhalende bil affyrede tre skud mod en 36-årig bilist, der kørte i sydgående retning på E45 syd for Ejer Bavnehøj ved Skanderborg.
Hverken den 36-årige, der kommer fra koldingkanten, hans to passagerer eller hans bil blev ramt af de skud, der blev afgivet fra den overhalende Ford Focus med det udenlandske registreringsnummer.

Skubbet i kiosk

Inden skyderiet havde der udspillet sig et scenarie på motorvejsrastepladsen Ejer Bavnehøj Vest, hvor den 36-årige holdt ind for en pause. På vej ind i rastepladsens kiosk mødte den 36-årige en ung mand på 20-21 år, der kom imod ham.
Helt uprovokeret skubbede den unge mand, der var iført en rød t-shirt, pludselig kraftigt til bilisten, hvorefter han fortsatte ud til en mørkeblå Ford Focus, der holdt ved tanken. I denne bil befandt der sig ifølge den 36-årige yderligere to personer.

Chikanekørsel

Den mørkeblå Ford Focus forlod herefter rastepladsen og kørte sydpå ad motorvejen. Det samme gjorde anmelderen, der kort efter vil overhale den mørkeblå Ford Focus, hvilket kun får føreren af Forden til at køre chikane med nedbremsninger foran.
Det får føreren i Ford Focus'en til at endnu engang at foretage en overhaling med 90-100 km/t, men denne gang hænger den unge mand i den røde t-shirt ud af vinduet i passagersiden. Han holder et våben i hånden, og der bliver afgivet tre skud mod den 36-åriges bil.
Politiet kunne efter anholdelsen konstatere, at det våben, der blev benyttet ved skyderiet, er en kombineret start- og signalpistol. Den er nu blevet konfiskeret.
De fire mand fra Letland blev efter afhøring løsladt medbringende en bøde og en sigtelse for overtrædelse af våbenloven. De fire har kun arbejdsmæssig relation til Danmark, hvor de har arbejdet med uddeling af reklamer.

Publiceret 22 November 2010 11:30