En 40-årig familiefar fra Helsingør blev søndag dræbt af et vådeskud under en jagt i Ølstykke.

En 40-årig familiefar fra Helsingør blev søndag dræbt af et vådeskud under en jagt i Ølstykke.

Familiefar dræbt i vådeskudsulykke

En mand er sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med vådeskudsulykken i Ølstykke søndag

Af
Af Birgitte Masson

Det som skulle have været en hyggelig jagt i muntert lag sammen med kammeraterne en råkold søndag i november, endte tragisk for en 40-årig familiefar fra Helsingør.

Jagtselskabet, som bestod af 20 jægere fra store dele af Nordsjælland og Københavnsområdet, befandt sig i Hagerup mellem Slangerup og Ølstykke, da en af deltagerne, en 43-årig mand fra København, ved et uheld kom til at trykke på aftrækkeren. Det skete, netop som han skulle lade geværet der pegede direkte imod den 40-årige kammerat og som ulykkeligvis resulterede i, at den 40-årige blev ramt i overkroppen.

Der blev straks ringet 112, og de første på stedet var to betjente som var uddannet reddere pga. tidligere jobs.

De ydede livredende førstehjælp til den 40-årige, men alligevel var det tydeligt for enhver, at livet var ved at rinde ud for den 40-årige familiefar.

Da akutlægen ankom til ulykkestedet, var alt håb ude, da han kunne ikke få liv i ham.

Sigtet for uagtsomt manddrab
Den angiveligt stærkt chokerede 43-årige jæger blev anholdt og bragt til politistationen i Hillerød. Han er nu sigtet efter straffelovens paragraf 241, der omhandler uagtsomt manddrab.

I følge vicepolitikommisær ved Nordsjællands politi Gunnar Rasmussen viste alkometeret, at han ikke havde drukket alkohol.

Rutinemæssigt vil det, ifølge Gunnar Rasmussen, også efterfølgende blive undersøgt, om der skulle have været en konflikt mellem den dræbte 40-årige og hans 43-årige jagtkammerat.

Læs mere: Jæger dræbt af vådeskud

null

Publiceret 22 November 2010 08:57