Mand fængslet efter pistolrøveri mod nattevagt

Groft røveri med pistol nærmer sig en opklaring efter anholdelse

Sydøstjyllands Politi kunne i weekenden efter en effektiv efterforskning anholde en 21-årig mand fra Skanderborg i forbindelse med et groft pistolrøveri mod en 20-årig nattevagt på bostedet Landsbyen Sølund ved Skanderborg.
Den 21-årige blev søndag fremstillet i et grundlovsforhør og efterfølgende fængslet for fire uger.
Røveriet udspandt sig natten til fredag, da den 20-årige nattevagt pludselig så direkte ind i en pistol og hørte ordene: "Giv mig dine ting, eller jeg skyder dig!"
Den 20-årige mand sad kl 23.30 på sit kontor med udsigt til de udendørs arealer, da der blev banket på ruden på Sortesøvej. Kort efter stormer en ung mand ind på kontoret, trækker en pistol og stikker den klos op i hovedet på nattevagten. Gerningsmanden råber "Giv mig dine ting, eller jeg skyder dig!"
Herefter udleverer nattevagten sin bærbare rustrøde computer af mærket HP, der har små billeder af blade på låget. Gerningsmanden stjæler også nattevagtens mobiltelefon af mærket Sony Ericsson, hvorefter han stikker af i nordlig retning mod Vestergade.
Den unge nattevagt kan ikke umiddelbart tilkalde hjælp, da han har mistet sin telefon.
Han får ad andre veje tilkaldt sin mor, der bor i nærheden. Hun slår alarm til politiet, men der er der gået fem minutter fra gerningsmanden stak af.
Den 20-årige nattevagt var rystet og blev efterfølgende tilbudt psykologhjælp. Han var dog i stand til at lade sig afhøre af politiet og kunne give politiet et fyldigt signalement af gerningsmanden.
Vicepolitikommisær Jens Møller fra Lokalpolitiet i Skanderborg har ikke yderligere kommentarer til anholdelsen, da der fortsat efterforskes i sagen.

Publiceret 22 November 2010 11:30