Pirat-taxachauffører plyndrede kunde

19-årig faldt i søvn og blev bestjålet af pirat-chauffører, han havde taget med hjem i sin lejlighed

En 19-årig mand fik søndag morgen ved 7-8 tiden stjålet sin mobiltelefon og to bærbare computere fra sin lejlighed, mens han lå og sov.
Tyvene var to mænd, som havde samlet ham op i midtbyen i Århus i en pirattaxa for at køre ham hjem. Den 19-årige havde ingen kontanter, så de kørte ind på en tankstation for at hæve penge. Men hævekortet satte sig fast i automaten, og så blev de enige om, at han bare kunne betale for turen ved at tage chaufførerne med hjem og servere spiritus for dem.
Da de kom hjem i den 19-åriges lejlighed på Otte Ruds Gade på Trøjborg og fik lidt til halsen, varede det ikke længe, før han selv faldt i søvn. Han blev vækket af bofæller op ad formiddagen og kunne da konstatere, at hans nye "venner" var forsvundet og havde taget hans Sony Ericsson mobiltelefon og to bærbare computere med sig, en Apple Macbook Pro og en Hewlett Packard.
"Vi må endnu engang på det kraftigste advare om, at man allierer sig med pirattaxaer. Vi har set flere eksempler på, at det går helt galt," siger politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi.
"Man skal tage en bus eller lovlig taxa, eller gå hjem, når man skal hjem. Hvis det ikke kan lade sig gøre, må man aftale med familie eller venner, at de kan komme og hente en," opfordrer Mogens Brøndum.
De to piratchauffører, der samlede den 19-årige op nede i byen, præsenterede sig som Ahmed og Muhammed og var begge af anden etnisk oprindelse end dansk. Pirat-taxaen var en Toyota.

Publiceret 22 November 2010 14:33