Stein Bagger får 60 dage ekstra bag tremmer

Storsvindeleren Stein Bagger har netop fået 60 dages fængsel for at stjæle et stempel

Af
Jesper Lundh

Stein Bagger har for et øjeblik siden fået en ekstra straf på 60 dages fængsel - oven i de syv år han tidligere har fået for dokumentfalsk og bedrageri. Lokalavisen.dk var som det eneste medie til stede i Retten i Lyngby, da dommen blev afsagt.
I sommer stjal Stein Bagger et stempel på en kiropraktorklinik på Gentoftegade under en udgang fra fængslet. Ifølge anklagemyndigheden skulle stemplet bruges til at skaffe svindleren mere frihed fra fængslet, men det nægtede den tidligere IT Factory-direktør.
Stein Bagger hævdede derimod, at han var blevet truet til at stjæle stemplet til andre personer - uden at han vil fortælle hvem.
30-60 dage
Som udgangspunkt koster den slags overtrædelser mellem 30 og 60 dages fængsel, men så let burde Stein Bagger ikke slippe, fordi både den gamle og den nye sag handler om dokumentfalsk, mente anklageren.
"Den her sag kan virke grotesk, når man i forvejen afsoner en straf på syv års fængsel," sagde anklageren, som slog fast, at uanset om Stein Bagger er blevet truet eller ej, har han selv truffet valget om at stjæle stemplet, som skulle bruges til falsknerier.
Omvendt mente forsvarer Anders Nemeth, at det var formildende, at tyveriet skete under afsoning.
"Hele problemet stammer fra at min klient er inden for murene," sagde han.
Fodproblemer
Stein Bagger kom jævnligt på på kiropraktor-klinikken.
"Jeg har været der en del gange, fordi jeg har problemer med mine fødder," fortalte Stein Bagger ved dagens retsmøde. Netop denne dag skulle han hente indlæg til sine sko, og mens han stod ved skranken i klinikken og ventede, forlod sekretæren flere gange Stein Bagger.
"Hun gik frem og tilbage fra skranken. Og så tog jeg stemplet," forklarede Stein Bagger. Først da fængselspersonalet senere fandt stemplet i hans celle, blev han afsløret.
Da stempel-tyveriet blev opdaget, mistede han retten til at være i et åbent fængsel, og blev sendt i det lukkede fængsel i Vridsløselille.

null

Publiceret 22 November 2010 12:03