Bakken mistede 87.425 kroner, da en parkeringsvagt snød med p-afgiften. Arkivfoto: HKH Martin Warming.

Bakken mistede 87.425 kroner, da en parkeringsvagt snød med p-afgiften. Arkivfoto: HKH Martin Warming.

P-vagt snød Bakken for 87.000 kroner

En 47-årig tidligere p-vagt stak pengene i egen lomme, når han lukkede folk ind på Dyrehavsbakkens parkeringsplads

Af
Jesper Lundh

En 47-årig mand skal tre måneder i fængsel, efter at han som parkeringsvagt på Dyrehavsbakken stak p-afgifter for 87.425 kroner i egen lomme.

Manden, som bor i Hillerød, har hele tiden nægtet fuskeriet, men det stod i skærende kontrast til tre vidners forklaringer under retsmødet ved Retten i Lyngby tirsdag eftermiddag.

1779 gange
P-vagtens fidus var at lukke folk ind på Dyrehavsbakkens parkeringsplads ved hjælp af sit medarbejderkort. I stedet for at lægge de 50 kroner fra hver bil i pengekassen, røg de angiveligt lige ned i bukselommen.

Ifølge Bakkens opgørelse nåede den 47-årige medarbejder at bruge kortet uberettiget 1779 gange, men efter noget tid begyndte Bakkens ledelse at undre sig over, at hans medarbejderkort blev brugt så ofte hver eneste dag.

Men det skyldtes kun, at kortet lå i brystlommen, så bommen åbnede uden at han vidste det, forklarede den 47-årige.

”Det har ikke på noget tidspunkt faldet mig ind, at det var mit kort i brystlommen, der udløste bommen. Jeg troede det var en systemfejl,” sagde han i retten, og hævdede, at nogen havde fabrikeret beviser mod ham.

”Jeg er uskyldig, og jeg må konstatere at folk lyver - selv under straffeansvar,” sagde han.
Skærpende
Det gjorde tilsyneladende ikke det store indtryk på dommer Niels Kirketerp. Han mente, det var en skærpende omstændighed, at den 47-årige misbrugte sin arbejdsgivers tillid til tyverierne og at det skete så mange gange.

Parkeringsvagten har nu 14 dage til at betale de 87.425 kroner tilbage til Dyrehavsbakken, og skal desuden tre måneder bag tremmer.


null

Publiceret 24 November 2010 11:43