3.700 borgere har tilmeldt sig Nordsjællands Politis nye sms-tjeneste 'Tryk Politi'. Arkivfoto

3.700 borgere har tilmeldt sig Nordsjællands Politis nye sms-tjeneste 'Tryk Politi'. Arkivfoto

Politiet har haft første sms-aktion

En ældre, dement mand, der var forsvundet, var årsag til, at Nordsjællands Politi tog ny sms-tjeneste i brug for første gang

Af
Martin Warming

Martin Warming

Nordsjællands Politi har for første gang anvendt det nye sms-system 'Tryk Politi', der er et tiltag, hvor borgerne via sms bliver bedt om at hold øje med eksempelvis indbrudstyve.

Sms-tjenesten blev brugt mandag aften og tirsdag morgen, da politiet efterlyste en ældre, dement mand, der var forsvundet fra Hillerød Sygehus.

Knap 700 borgere, der er tilmeldt sms-tjenesten, fik en sms med et signalement af manden og en opfordring om at melde tilbage, hvis de så eller havde set noget, der kunne hjælpe politiet med at finde ham.

"Vi fik flere henvendelser fra borgerne. Ingen af dem var dog årsag til, at manden senere blevet fundet i god behold i nærheden af Østerport Station i København, men vi er alligevel meget tilfredse med aktionen, som har vist, at sms-tjenesten fungerer efter hensigten," fortæller pressekoordinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi.

3.700 borgere har indtil videre tilmeldt sig Nordsjællands Politis nye sms-tjeneste, men der er brug for flere, siger Henrik Suhr.

Du kan læse mere om 'Tryk Politi' og tilmelde dig tjenesten på www.politi.dk/sms .

null

Publiceret 24 November 2010 10:28