Arkivfoto

Arkivfoto

Vanvidsbilister overhalede politibil under udrykning

Det er åbenbart ikke alle bilister, der synes, at det går hurtigt nok, når politiet er på vej til en hasteopgave

Af
Martin Warming

Martin Warming

To politifolk fra Midt- og Vestsjællands Politi måtte gnide sig en ekstra gang i øjnene, da de var på vej til et uheld på motorvejen ved Ringsted natten til onsdag.

En tysk lastbil havde sat sig på tværs af vejen på grund af sne og is på kørebanen, men selv om politibetjentene havde tændt både horn og blå blink på deres politibil, blev de undervejs til ulykkesstedet overhalet af flere biler.

Den ene af bilisterne talte endda i en håndholdt mobiltelefon, mens han overhalede politibilen, fortæller kommunikationsmedarbejder Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

"Det er jo helt forrykt. Man kan selvfølgelig sidde i sine egne tanker, men når man overhaler en politibil under udrykning, så er det altså mangel på omtanke. Og når man så taler i mobiltelefon samtidig, så tror man jo næsten, at det er løgn," siger Jan Lauritzen til Lokalavisen.dk.

Sæt farten ned
På grund af det glatte føre på motorvejen kørte politibilen kun omkring 80 kilometer i timen, og Jan Lauritzen opfordrer fartglade bilister til at sætte farten ned i vintervejret og køre efter forholdene.

"Vores betjente kører på grænsen til det, de kan køre, når de er på vej til en hasteopgave. Vores betjente er professionelle bilister, der kører for at komme hurtigt frem, og derfor undrer det mig meget, at man ikke lige tænker sig om, inden man overhaler en politibil, der er under udrykning," siger Jan Lauritzen.

Da politibilen blev overhalet af bilisten, der talte i håndholdt mobiltelefon, blev det for meget for de to betjente. Selv om de var på vej til uheldet med lastbilen, standsede de bilen og gav chaufføren en bøde.

"Hvis vi ikke griber ind i sådan en situation, risikerer man jo bare, at der sker flere uheld," siger Jan Lauritzen.

null

Publiceret 24 November 2010 12:05