Foto: Peter Kildegaard

Foto: Peter Kildegaard

Biljagt:

Tyve kørte i åen da de ville flygte fra politiet

To århusianske mænd kørte både alt for hurtigt og over for rødt flere gange, inden deres bil skred ud og de endte i åen midt i Hadsten

Af
Grethe Bo Madsen

Det endte både koldt og meget vådt for et par særdeles flittige tyve fra Århus, da den bil, de kørte i, tirsdag formiddag efter en vild biljagt og med flere politipatruljer i hælene skred ud ved Netto midt i Hadsten og endte i åen.
Inden det kom så vidt, var de flere gange kørt over for rødt, og farten var ifølge Østjyllands Politi flere gange oppe og runde 110 kilometer i timen.
”Vi var faktisk ved at planlægge, hvor vi skulle smide en sømmåtte ud, så vi kunne få dem stoppet, men det klarede de så selv,” forklarer politikommissær Mogens Brøndum.
I det hele taget gik alting tirsdag morgen skævt for to unge mænd. Det viste sig nemlig, at der var nogen hjemme i det hus på Fjordalen i Assentoft ved Randers, som de havde udset sig som mål for tyvetogtet.
Manden i huset dukkede op, da de havde smadret en rude for at komme ind, og selv om de hurtigt tog flugten, nåede han at se dem køre bort i en mørkeblå 4-WD Mercedes, hvorefter han alarmerede politiet.
”Vi fik alarmopkaldet kl. 10.12 tirsdag formiddag. Flugtbilen var meldt stjålet et par dage i forvejen, og der var også tale om stjålne nummerplader, men bilen blev alligevel hurtigt lokaliseret af en patrulje i Randers, som kørte efter den i retning mod Hadsten. Der kommer efterhånden flere patruljer med, indtil flugtbilen, sikkert på grund af høj fart og det glatte føre, skrider ud og ender i åen. Der var også en af patruljebilerne, der røg ned ad skråningen, men ingen kom til skade,” oplyser Mogens Brøndum.
De to unge mænd, en 26-årig fra Risskov og en 25-årig fra Århus C, er efter et grundlovsforhør ved Retten i Randers onsdag formiddag varetægtsfængslet frem til 21. december sigtet for flere indbrud og brugstyveri.

null

Publiceret 24 November 2010 13:00