Politiet opfordrer alle til holde sig fra at færdes på de tilfrosne søer. Arkivfoto.

Politiet opfordrer alle til holde sig fra at færdes på de tilfrosne søer. Arkivfoto.

Politiet advarer mod færdsel på isen

Nu løfter politiet pegefingeren og advarer mod færdsel på søerne

Den vedvarende kulde er nu begyndt at lægge låg på mange af vore søer, og Nordsjællands Politi modtog således i løbet af fredagen de første meldinger om både voksne og børn, der færdedes på tilfrosne søer i nordsjælland.

Politiet opfordrer alle til at holde sig fra isen!

Vagtchef Hans Gosvig fra Nordsjællands Politi oplyser til lokalavisen.dk, at 10 børn fra Hillerød fredag formiddag havde begivet sig ud på Slotssøens stadigt usikre is.

Nordsjællands Politi blev alarmeret af et øjenvidne, der havde set børnene på isen, men heldigvis fik vidnet kaldt de 10 overmodige børn ind på sikker grund, før de gik gennem den tynde is.

Vagtchef Hans Gosvig: "Det er vigtigt, at folk er opmærksomme på, hvor farligt det er, hvis isen revner, og man ryger ned i det isnende kolde vand."

Vagtchefen opfordrer derfor alle forældre til at tage en alvorlig snak med deres børn om, hvor farligt det kan være at begive sig ud på en is-dækket sø, der ikke er blevet åbnet for færdsel.

Også voksne færdes på isen

Ved 14-tiden fredag eftermiddag fik politiet også en melding om fire personer, der havde begivet sig ud på Teglgårdssøens tynde is, men de kom alle ind på sikker grund.

Om aftenen gik tre voksne ved 19-tiden ud på Slotssøen ud for den Irske Pub på Torvet i Hillerød.

De tre personer slap lykkeligvis også for en både kold og farlig vandgang.

Det er iøvrigt kommunerne, der holder holder øje med is-tykkelsen på søerne, og det er også kommunerne, der i sidste ende giver tilladelse til eventuel færdsel på de tilfrosne søer.

null

Publiceret 04 December 2010 14:31