Nordsjællands Politi opfordrer alle passagerer til at være på vagt, når man rejser hjem med toget i de sene nattetimer. Arkivfoto.

Nordsjællands Politi opfordrer alle passagerer til at være på vagt, når man rejser hjem med toget i de sene nattetimer. Arkivfoto.

Undgå lommetyve:

Hold dig vågen i toget

Søndag morgen var præget af usædvanligt mange lommetyve i Nordsjællands Politikreds

Her i julefrokosternes højsæson lyder der nu et advarende ord fra Nordsjællands Politi, efter at betjentene i politikredsen tidligt søndag morgen havde været på jagt efter ikke mindre end 12 lommetyve, der indenfor få timer havde været på spil blandt sovende passagerer i S-togene.

Det oplyser vagtchef Hans Gosvig fra Nordsjællands Politi søndag til lokalavisen.dk

Hold dig vågen efter julefrokosten

Hans Gosvig fortæller, at man på vagtcentralen modtog den første ud af flere meldinger om lommetyve ved 06.30-tiden søndag morgen.

Her lød meldingen fra en af passagererne på, at der var lommetyve i gang i et S-tog på vej mod Hillerød Station.

Stjæler fra sovende passagerer

Fra Nordsjællands Politi reagerede man hurtigt og sendte patruljer til stationen på Jernbanevej i Hillerød, hvor betjentene stod klar til at tage anholde lommetyvene.

Da S-toget ankom lykkedes det for betjentene at anholde fire ud af de seks lommetyve, som man havde modtaget meldinger om, og de blev alle sigtet for tyveri og taget med på politistationen, hvor de søndag sad til afhøring.

De fire lommetyve var alle i besiddelse af tyvekoster i form af punge og ure. Mændene, der er i alderen 25-32 år, stammer fra henholdsvis Iran, Marokko, Irak og Palæstina.

Også lommetyve på Sorgenfri Station

Men allerede klokken 07.00, kun en halv time efter at politiet havde taget de fire lommetyve på Hillerød Station, måtte en patrulje fra Nordsjællands Politi igen lægge håndjern om håndleddene på flere lommetyve.

Denne gang foregik det på Sorgenfri Station, hvor en DSB-kontrollør havde bemærket et par langfingrede lommetyve fra Algeriet.

De to mænd blev anholdt med tyvekosterne på sig, sigtet for tyveri fra de sovende tog-passagerer, hvorefter de to mænd blev taget med til afhøring på politigården.

Endnu en udrykning til Hillerød Station

Klokken 08.30 fik Nordsjællands Politi den foreløbigt sidste melding om lommetyve, og for anden gang denne søndag morgen måtte der sendes betjente afsted til stationen i Hillerød.

Her blev fire asylansøgere af ukendt nationalitet anholdt for forsøg på lommetyveri, da ingen af de fire mænd endnu havde nået at stjæle nogle værdier.

De blev alle løsladt efter at være blevet noteret, men sigtelsen for forsøg på tyveri blev opretholdt.

Forventer flere anmeldelser

Hos Nordsjællands Politi forventer man, at der i løbet af søndagen muligvis kommer flere meldinger om lommetyve i S-togene, så politiet opfordrer til, at man holder sig vågen i mere end én forstand, især når man rejser med S-toget.

Vagtchef Hans Gosvig fra Nordsjællands Politi siger til lokalavisen.dk: "Lommetyvenes foretrukne jagtmarker er traditionelt supermarkeder, stor-magasiner og gågader, men det ser ud til, at flere af lommetyvene har luret tricket med at stjæle fra sovende tog-passagerer i julefrokost-tiden."

null

Publiceret 05 December 2010 11:46