Rambuktyveri ved guldsmed var nøje planlagt

Tyve havde bygget rambukanordning af byggematerialer fra KongevejsCentret for at bryde ind i Carsten Sarøes guldsmed

Af
Tekst og foto: Rikke Søholm

Det lyder som en ren Egon Olsen-plan, da ukendte gerningsmænd natten til torsdag brugte mælkekasser og træstolper til at bryde ind i guldsmedeforretningen Carsten Sarøe Smykker & Ure i KongevejsCentret.
Ifølge vicepolitikommissær Michael Gaml fra Nordsjællands Politis lokalafdeling i Hørsholm havde tyvene forberedt rambuktyveriet i længere tid.
Flere timer før selve tyveriet havde tyvene bag ved Kongevejscentret bygget en fem meter lang rambukanordning af materialer fra centret som træbjælker og mælkekasser.
Planlagt tyveri

Rambukanordningen var derefter placeret på en stjålet Audi 100, der blev brugt som rambuk til at bryde guldsmedens indgangsdør op med.
“Der er ingen tvivl om, at det er planlagt. Det er ikke noget vi oplever ret tit. Normalt bliver bilen brugt til at køre ind i butikken med,” siger vicepolitikommissær Bjarne Vestergaard fra Nordsjællands Politi.
Nordsjællands Politi modtog anmeldelsen om tyveriet torsdag morgen klokken 03.47, og selvom politiet var hurtigt fremme, var tyvene stukket af.

To mænd i jeans og cowboybukser

Overvågningsfilm fra guldsmedeforretningen og KongevejsCentret har ikke hjulpet mere i efterforskningen.
Men politiet formoder, at der har været to mænd på stedet, oplyser Michael Gaml.
Et vidne har i tidsrummet omkring tyveriet set to mænd løbe fra Birkevej mod Alsvej og køre i nordlig retning ad Alsvej i en mellemstor sølvfarvet bil.
Begge mænd bar blå cowboybukser og sorte jakker. Den enes beskrives som kraftig af bygning, cirka 175 cm høj og ml. 20-30 år. Den anden beskrives som værende mellem 18-20 år, tynd af bygning og cirka 185 cm høj.
Bilen og rambuk var efter tyveriet efterladt på pladsen ved guldsmeden og undersøges nu nærmere.

Stjal ikke kunders smykker

Indehaver af butikkken Carsten Sarøe var tidligt oppe for at rydde op i butikken.
“De har stjålet smykker og ure, men værdien kender jeg ikke endnu,” siger Carsten Sarøe.
Ingen af kundernes smykker er dog stjålet.
Nordsjællands Politi hører gerne fra vidner på telefon 49271448.

null

Publiceret 14 December 2010 11:45