En 18-årig mand tog selv affære, og foretog en civil anholdelse af en 21-årig lommetyv. Arkivfoto.

En 18-årig mand tog selv affære, og foretog en civil anholdelse af en 21-årig lommetyv. Arkivfoto.

18-årig tog-passager fangede lommetyv

18-årig mand foretog civil anholdelse af 21-årig asylansøger

En 18-årig mand fra Birkerød foretog natten til lørdag på Hillerød Station en civil anholdelse af en 21-årig asylansøger, der kort forinden havde været i den 18-åriges lommer.

Det oplyser vagtchef Dan Houtved fra Nordsjællands Politi lørdag til Lokalavisen.dk

Var faldet i søvn

Den 18-årige fra Birkerød var faldet i søvn, mens han var undervejs i S-toget.

Det benyttede den 21-årige asylansøger sig af, og listede hen til den 18-årige sovende togpassager, hvor det lykkedes for den 21-årige lommetyv, at fiske den unge mands iPhone 3 op af den 18-åriges lomme.

Den 18-årige mand opdagede kort før Hillerød Station, at han var blevet frarøvet sin iPhone 3, og vidner gjorde ham opmærksom på, hvem der formentlig havde været nede i hans lommer.

Pågreb selv den mistænkte

Derefter greb den 18-årige mand resolut fat i den 21-årige lommetyv, og Nordsjællands Politi blev herefter tilkaldt klokken 04.46.

En patrulje ankom til stationen, og ved den efterfølgende visitation af den formodede lommetyv, fandt betjentene ganske rigtigt den 21-årige asylansøger fra Sandholm-lejren i besiddelse af en iPhone 3, samt et stjålet finsk pas.

Lommetyv påvirket af stoffer

Den 21-årige asylansøger, der ifølge politiet tilsyneladedende var påvirket af stoffer, blev derfor anholdt, mistænkt for at have begået lommetyveriet mod den 18-årige.

Manden vil i løbet af lørdagen blive afhørt i sagen, når han ikke længere er påvirket, og han vil formentlig blive løsladt efter endt afhøring, dog vil sigtelsen for lommetyveriet blive opretholdt.

Det oplyser Nordsjællands Politi lørdag.

null

Publiceret 08 January 2011 13:18