Nazi-overfald på tre unge

Politisk motiveret overfald på ung venstreorienteret mand, der blev sparket flere gange, mens han lå ned

En 20-årig venstreorienteret mand blev natten natten til lørdag overfaldet på Klostertorv i Aarhus af en jævnaldrende mand.
Det fortæller Sarah Victoria Bruun, talsperson for Antiracistisk Netværk-Århus, der er helt sikker på, at overfaldet er politisk motiveret.
Hun omtaler overfaldet som et "nazi-overfald" og har taget initiativ til en protest-demonstration i Aarhus.
Ifølge talspersonen blev tre unge venstreorienterede overfaldet tæt på Klostertorv i det centrale Aarhus, da de var på vej hjem efter en tur i byen.
"Det gik værst ud over en 20-årig mand fra Kolding, som blev slået og sparket flere gange, mens han lå ned. Han fik en læderet læbe og flækket øjenbryn. De to andre, en 16-årig dreng og 18-årig pige fra Aarhus, slap med knubs og slag, da de forsøgte at stoppe overfaldsmanden," siger Sarah Victoria Bruun, talsperson for Antiracistisk Netværk-Århus.

Fulgte efter dem

De tre unge havde været på Billabong Bar, hvor de havde set overfaldsmanden, som de mener, er fulgt efter dem, da de forlod baren.
"Der blev råbt AFA-svin efter de tre unge, så derfor er vi sikker på, det er politisk motiveret. Det råber de altid efter os," siger Sarah Victoria Bruun.
De tre unge har ikke været på hospitalet og heller ikke anmeldt overfaldet, fordi de ifølge talspersonen er bange for konsekvenserne af at anmelde overfaldet.
"Det er typisk. De er nervøse, men vi prøver at få dem til at anmelde overfaldet," siger Sarah Victoria Bruun.
Hun kender ikke de tre unge som aktivister, men "de ligner os, og går i lidt sort tøj."
Antiracistisk Netværk-Århus har arrangeret en demonstration mod overfaldet onsdag 12. januar kl. 16 på Klostertorv i Aarhus, hvor overfaldet skete.

null

Publiceret 11 January 2011 12:00