Arkivfoto

Arkivfoto

Politi på våbenjagt hos højreekstremister

Bombeeksperter tilkaldt, da politiet ransagede en ejendom i Hørsholm

Af
Kim Belmark

Kim Belmark

I jagten på våben ransagede politiet onsdag eftermiddag en ejendom i Brådebæk-kvarteret i Hørsholm. Ingen personer er tilmeldt adressen, men en mand blev anholdt i huset, og under ransagningen fandt politifolkene en mængde ukendte kemikalier, og derfor blev sprængstof- og bombeeksperter fra EOD tilkaldt.

"Vi er på ejendommen i forbindelse med våbenloven, og der støder vi på kemikalierne, som vi ikke umiddelbart kan identificere. Vi tilkalder EOD, som har fjernet kemikalierne til nærmere undersøgelse," siger Kenneth Støvhase, Nordsjællands Politi i Hørsholm, til lokalavisen.dk.

Mens ransagningen står på, vil han ikke oplyse, om politiet har fundet våben eller andre interessante effekter ud over kemikalierne.

"Vi har en mistanke om våben, og derfor har vi fået en kendelse, der gør, at vi ransager. Mere kan jeg ikke sige her og nu," siger Kenneth Støvhase.

Ifølge eb.dk fandt politiet i løbet af eftermiddagen lidt ammunition, kanonslag og en strømpistol. Eb.dk oplyser også, at det er en 43-årig kendt højreekstremist, som er anholdt.

Også PET var med i aktionen.

"Jeg kan bekræfte, at PET er involveret i efterforskningen af den konkrete sag, som vedrører en person med tilknytning til det højreekstremistiske miljø i Danmark," oplyser PET-chefen Jakob Scharf til eb.dk.

null

Publiceret 12 January 2011 18:05