Tiltalt for drab:

"De ville tage min sjæl"

Dommen i sagen om Sandholm-drabet afsiges torsdag kl. 10

Af
Af Peter Klar

Torsdag kl. 10 afsiges der dom i sagen mod en 27-årig kosovoalbaner, der ved Retten i Hillerød står tiltalt for drab og drabsforsøg mod to afghanere under det store slagsmål i Center Sandholm 7. april 2010.

Det sidste vidne blev ført onsdag, hvor der også var procedurer.

Tiltalte fik det sidste ord:

"Jeg havde slet ikke mulighed for at flygte. I er dommere og skal vurdere på bedste vis, men jeg ved allerbedst, hvad der er sket. Deres (afghanernes, red.) hensigt var at "tage min sjæl". Nu er det jer, der kan tage min sjæl. Jeg er selvfølgelig kommet hertil for at få et bedre liv, ikke for at lave kriminalitet. Ingen forlader hjemlandet af god vilje", sagde kosovoalbaneren via sin tolk.

I sin procedure lagde anklageren blandt andet til grund, at tiltalte en uge efter drabet ændrede forklaring til politiet, at han af flere vidner blev set trække en kniv og stikke afdøde og den sårede.

Han påpegede endvidere, at Birkebeiner-kniven er drabsvåben, at æsken til kniven blev fundet på tiltaltes værelse, og at tiltalte flygtede - han blev ikke og tilkaldte politiet.

Anklageren afviste tiltaltes forklaring om nødværge.

Forsvareren kaldte i sin procedure sagen for rodet og et stort puslespil, hvor man ikke kan lægge vidnernes forklaringer til grund, idet de var for rodede, modstridende og ikke tilstrækkeligt detaljerede.

Derudover slog han på, at hans klient ifølge sin egen forklaring ikke havde noget udestående med sagens to forurettede og mangler motiv til at begå drab.

null

Publiceret 12 January 2011 14:25