Arkivfoto

Arkivfoto

Vanvittig dille:

Unge sætter ild til bussæder

En bus brød i brand, da unge forleden satte ild til sæderne - og det er langt fra første gang, at det sker

Af
Martin Warming

Martin Warming

Der er tilsyneladende opstået en ny, vanvittig dille blandt en gruppe unge mennesker i Helsingør.

Busselskabet De Hvide Busser har flere gange oplevet, at unge har forsøgt at sætte ild til bussæderne, og mandag aften blev en bus raseret af en brand, da det lykkedes to drenge at antænde et sæde bagest i bussen.

Der var heldigvis ingen mennesker i bussen, da branden brød ud, men der skete skader for et sted mellem 50.000 og 125.000 kroner, fortæller kvalitetschef Mogens Tiufkær fra De Hvide Busser.

"Jeg vil kraftigt opfordre andre til ikke at gøre noget lignende. Der var heldigvis ingen, der kom til skade ved mandagens brand, men vi havde haft en meget alvorlig situation, hvis der havde været passagerer i bussen," siger Mogens Tiufkæf til Lokalavisen.dk.

En dyr omgang
De to drenge steg på bussen, da den var på vej fra Helsingør Station til Vapnagård, og på bussens videoovervågning kan man se, at de sætter sig bagest i bussen, hvor de er meget urolige.

På et tidspunkt står den ene dreng af bussen, mens den anden bliver siddende. Han står af et par minutter senere og kort efter står flammerne op fra et af sæderne, fortæller Mogens Tiufkær.
"Chaufføren gik straks i gang med at slukke branden med en pulverslukker, men flammerne nåede at ødelægge flere sæder, to ruder og en del af gulvbelægningen. Og så skal bussen selvfølgelig også havde en ordentlig hovedrengøring, før den kan komme ud og køre igen. Prisen for reperationer, udskiftining af vinduer og rengøring ender formentlig et sted mellem 50.000 og 125.000 kroner," siger han.

Ikke første gang
Det er ikke første gang, at unge sætter ild til bussæderne, men det er første gang, at det har udviklet sig til en brand - og hvis den mærkværdige dille fortsætter, kan det ende med, at De Hvide Busser ikke længere vil køre i visse områder, siger Morgens Tiufkær.

"Vi har videoovervågning i busserne, men det afholder dem åbenbart ikke fra at gøre den slags. Det kan i værste fald ende med, at vi må stoppe med at køre i visse områder, hvis det ikke stopper. Det håber vi selvfølgelig ikke bliver konsekvensen, men det er ikke forsvarligt for hverken chaufførerne eller de øvrige passagerer, når der er nogen, der synes, at det er sjovt at sætte ild til vores busser," siger Mogens Tiufkær.

De Hvide Busser har nu afleveret bussens videooptagelser af de to gerningsmænd fra mandagens brand til politiet, og Mogens Tiufkær håber, at de kan være med til at identificere dem.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 49 27 14 48 eller 1-1-4, hvis man har oplysninger om, hvem de to gerningsmænd er.

null

Publiceret 12 January 2011 13:26