Det var her på Lyngby Torv, at den 27-årige mand onsdag aften blev skudt af politiet. Foto: Allan Andersen

Det var her på Lyngby Torv, at den 27-årige mand onsdag aften blev skudt af politiet. Foto: Allan Andersen

Pistolmand til betjent:

Smut - eller jeg skyder dig

27-årig truede flere betjente med attrappistol, før han selv blev skudt

Af
Martin Warming

Martin Warming

OPDATERET KLOKKEN 16.32 Den 27-årige mand, som politiet onsdag aften skød under en anholdelelsesaktion i Lyngby, blev torsdag eftermiddag varetægsfængslet ved Retten i Lyngby.

Ifølge politiets sigtelse trykkede den 27-årige mand blandt andet en pistol - der efterfølgende viste sig at være en attrappistol - ind i maven på en af betjentene og sagde: "Nu løber du, ellers skyder jeg dig".

Af sigtelsen fremgår det også, at den 27-årige mand rettede sin pistol mod flere andre betjente, og at han truede en af betjentene til at lægge sin tjenestepistol på jorden og sparke den hen til ham. Herefter gav han betjenten ordre om at gå fra stedet med hænderne over hovedet.

Det dramatiske optrin, der udspillede sig på Lyngby Torv kort før klokken 22, endte med, at betjentene trak deres tjenestepistoler og skød den 27-årige tre til fire gange i benet.

Stadig indlagt
Den 27-årige mand er uden for livsfare, men han er stadig indlagt på Rigshospitalet, hvor han er blevet opereret.
Han var derfor ikke selv til stede ved dagens grundlovsforhør i Lyngby, hvor dommeren valgte at varetægtsfængsle ham uden tidsfrist. Det skete med den begrundelse, at han skal fremstilles i et nyt grundlovsforhør, når hans tilstand tillader det.

Hverken politiet eller den 27-åriges forsvarer har haft mulighed for at tale med ham efter skuddramaet onsdag aften, og det vides derfor heller ikke, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Manden er også blevet sigtet for at have en kokkekniv med en bladlængde på over syv centimeter på sig.

null

Publiceret 13 January 2011 14:51