Modelfoto

Modelfoto

Kommunale medarbejdere politianmeldt for underslæb

To medarbejdere på en institution i Køge er blevet fritaget fra tjeneste på grund af underslæb

Af
Martin Warming

Martin Warming

Køge Kommune har fritaget to ansatte fra døgninstitutionen Pedersvænge fra tjeneste, efter at de er blevet taget i at have fingrene lidt for langt nede i institutionens pengekasse.

Et uanmeldt revisionsbesøg på døgninstitutionen midt i december viste uregelmæssigheder i institutionens økonomi, og det er nu også blevet konstateret, at de to medarbejdere har begået underslæb.

Køge Kommune har igangsat en større revisionsundersøgelse for at få overblik over det præcise omfang, og fritog allerede før jul to de medarbejdere – institutionens forstander og en administrativ medarbejder – fra tjeneste.

"Det er en alvorlig og meget kedelig sag, og derfor har vi også handlet resolut på revisionens melding om uregelmæssigheder. Det eneste positive er, at det er blevet opdaget," siger social- og sundhedsdirektør Svend Tabor fra Køge Kommune.

Tillid til medarbejderne
Køge Kommune har politianmeldt medarbejderen, som og det vil naturligvis få få ansættelsesretlige konsekvenser, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

"På baggrund af den konkrete sag vil vi nu gennemgå reglerne om at håndtere offentlige midler for resten af organisationen. Heldigvis er denne type sager sjældne i Køge Kommune, og jeg vil gerne understrege, at vi generelt har meget stor tillid til vores medarbejderes moral og redelighed," siger Svend Tabor.
 

null

Publiceret 19 January 2011 16:17