Modelfoto

Modelfoto

Sigøjnere på tyvetogt hos handicappede

To tricktyve - der beskrives som sigøjner-typer - var onsdag aften på togt hos ældre mennesker og kørestolsbrugere i Hillerød

Af
Martin Warming

Martin Warming

En udenlandsk mand og kvinde - der beskrives som sigøjner-typer - fik ikke meget ud af deres anstrengelser, da de tirsdag var på tyvetogt i Hillerød.

Parret forsøgte flere gange at begå tricktyverier hos ældre mennesker og kørestolsbrugere, men kun i et af tilfældene havde de heldet med sig.

Det første forsøg på tricktyveri fandt sted omkring klokken 17.39, da de opsøgte en 82-årig mand på Klostervej og bad ham om at aflevere en nøgle til underboen. Under samtalen forsøgte den kvindelige tricktyv at gå ind i lejligheden, men den 82-årige mand fattede mistanske og fik jaget dem på flugt.

Kort efter var det udenlandske par på spil igen på Grønneager, da de ringede på døren hos en 64-årig mand, der sidder i kørestol. Det lykkedes dem at skaffe sig adgang til mandens lejlighed under påskud af, at de skulle kigge på et 'problemtatisk' komfur. Men også den 64-årige mand fattede mistanke og trykkede derfor på sit nødkald til hjemmeplejen, hvilket fik de to tricktyve til at løbe fra stedet.
Først ved tredje forsøg havde parret heldet med sig. Omkring klokken 18.30 tiltvang de to tricktyve sig adgang til en 54-årig kvindes lejlighed - der også sidder i kørestol - på Grønneager. Her stjal manden noget parfume fra toilettet, mens kvinden distraherede lejlighedens beboer ved at spørge til hendes kat.
De to tricktyve beskrives begge som sigøjner-typer. Manden er omkring 50 år, cirka 160 centiemter høj, kraftig af bygning og han er lettere gråhåret med måne og har gråt overskæg. Kvinden er mellem 25 og 30 år, cirka 170 centimeter høj og hun har langt sort hår i hestehale.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på 49 27 14 48 eller 1-1-4, hvis man har oplysninger om de to ihærdige tricktyve.

Publiceret 19 January 2011 15:59