En 12-årig dreng og hans onkel blev lørdag eftermiddag afsløret midt i et tricktyveri mod Telekædens butik i indkøbscentret Sillebroen i Frederikssund. Arkivfoto.

En 12-årig dreng og hans onkel blev lørdag eftermiddag afsløret midt i et tricktyveri mod Telekædens butik i indkøbscentret Sillebroen i Frederikssund. Arkivfoto.

12-årig dreng og onkel taget for tricktyveri

Formodede rumænske statsborgere bag tricktyveri-forsøg mod Telekæden i Frederikssund

En 12-årig dreng og hans onkel blev lørdag eftermiddag ved 14-tiden afsløret, da de var ved at udføre et tricktyveri mod Telekædens butik i indkøbscentret "Sillebroen" i Frederikssund.

Ville stjæle dyr mobiltelefon

Ifølge oplysningerne fra Nordsjællands Politi, var den 12-årige dreng og hans onkel i selskab med to andre mænd.

De fire personer indfandt sig i Telekædens butik henad 14-tiden lørdag eftermiddag, og de tre mænd henvendte sig kort tid efter til butikspersonalet.

Mens personalet var optaget af at svare på de tre mænds spørgsmål, så smuttede den 12-årige dreng i mellemtiden om bag butiks-disken, hvor han snuppede en mobiltelefon.

Personalet opdagede tyveriet

Det lykkedes dog ikke helt for de fire personer at slippe afsted med tricktyveriet, for personalet i butikken opdagede tyveriet, og det lykkedes at tilbageholde den 12-årige dreng og hans onkel.

De to andre med-skyldige så dog deres snit til at stikke af fra butikken, og er stadig på fri fod.

Drengens far tilkaldt

De tre voksne tricktyve, der ikke er bosiddende i Danmark, havde tilsyneladende glemt at underrette drengens far om, at de ville bruge hans 12-årige søn til at udføre et tricktyveri.

Drengens far, der bor i Danmark, hævdede ihvertfald senere overfor Nordsjællands Politi, at han intet vidste om, at hans søn var blevet indrulleret som medlem i trick-tyvebanden.  

Onklen varetægtsfængslet

Drengens onkel blev søndag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør, hvor han af hensyn til den videre eftersøgning af de to øvrige med-skyldige tricktyve blev varetægtsfængslet i tre uger.

De implicerede parter skulle alle være af rumænsk oprindelse.

Det oplyser Nordsjællands Politi søndag.

null

Publiceret 06 February 2011 16:24