En fuld 18-årig ungersvend fra Rungsted blev fredag nat anholdt efter et stenkast mod en patruljevogn fra Nordsjællands Politi. Arkivfoto

En fuld 18-årig ungersvend fra Rungsted blev fredag nat anholdt efter et stenkast mod en patruljevogn fra Nordsjællands Politi. Arkivfoto

Fuld Rungsted-dreng kastede sten efter politibil

Ballade ved gymnasiefest i Rungsted endte i 18-årigs stenkast mod patruljevogn

En gymnasiefest, der fredag aften omkring midnat var ved at lukke på Rungsted Gymnasium, var tilsyneladende årsag til, at en fuld 18-årig Rungsted-dreng endte den festlige fredag aften med at tilbringe resten af natten i detentionen på politigården i Helsingør, efter at han med et noget skævt kast, havde sendt en sten ind i siden på en politi-bil fra Nordsjællands Politi.

Politiet tilkaldt til uro

Nordsjællands Politi var på grund af nogle tumulter i forbindelse med afslutningen på gymnasiefesten blevet tilkaldt af gymnasiets vagter for at få genskabt roen.

Da den første patruljevogn kort efter alarmeringen ankom til Rungsted Gymnasium på Stadionalle i Rungsted, fik de ret hurtigt øje på en ensom skikkelse i form af en 18-årig ung mand, der opførte sig underligt fordi han på et tidspunkt samlede en sten op, hvilket betjentene fandt mistænkeligt.

Skævt stenkast ramte politibil

Den 18-årige bevægede sig på et tidspunkt ind i skæret fra en gadelampe, og her valgte han, trods lyset fra gadelampen, at sende den opsamlede sten i et noget skævt kast mod betjentene i patruljevognen.

Det skæve stenkast ramte nemlig først en lygtepæl, hvor stenen blev rettet af, og derefter ændrede retning henimod patruljevognen, som fik en mindre bule i den ene side.

Sigtet efter paragraf 119

Den berusede 18-årige Rungsted-knægt blev efter stenkastet anholdt, sigtet efter straffelovens paragraf 119, der omhandler vold mod tjenestemand i funktion, hvorefter han blev taget med på politistationen i Helsingør, og fik lov til at sove rusen ud i detentionen.

Han blev efter endt afhøring sat på fri fod lørdag, oplyser vagtchef Bruno Vitting-Hansen fra Nordsjællands Politi til Lokalavisen.dk

null

Publiceret 26 February 2011 22:08