En 33-årig formodet indbrudstyv i en stor 4x4 forsøgte fredag aften at bakke ind i en betjent, oplyser Nordsjællands Politi. Arkivfoto.

En 33-årig formodet indbrudstyv i en stor 4x4 forsøgte fredag aften at bakke ind i en betjent, oplyser Nordsjællands Politi. Arkivfoto.

Vild biljagt:

Indbrudstyv ville køre betjent ned

En betjent måtte fredag aften springe for livet da indbrudstyv forsøgte at bakke ind i ham

En betjent fra Nordsjællands Politi måtte fredag aften springe for livet for at undgå at blive tromlet ned af en bakkende indbrudstyv i en stjålen VW Touareg, som efter en dramatisk biljagt med hastigheder på over 200 km/t, til sidst var blevet lukket inde af en politi-patrulje på en blind vej i Holte.
Stak af med 200 km/t
Den flygtende indbrudstyv i den store Touareg-firehjulstrækker af mærket VW, var ved 22-tiden fredag aften blevet set i Holte af en patrulje fra færdselspolitiet, og da han tidligere på dagen var blevet efterlyst af politiet i forbindelse med et indbrud på Humlebæk Strandvej i nordsjælland, forsøgte betjentene derfor at bringe køretøjet til standsning.
Den formodede indbrudstyv lod sig dog ikke standse, og valgte istedet at speede bilen op og flygte fra patruljen med hastigheder, der flere gange røg over de 200 km/t på veje med 70 km/t hastighedsbegrænsning.
"Fangede" sig selv
Under den dramatiske biljagt mellem indbrudstyven og politiet lavede tyven talrige forseelser, og nåede også at nedlægge en lysreguleringsmast på Øverødvej.
Efter en kort biljagt på Øverødvej i Holte og flere af de tilstødende veje til Øverødvej, endte tyven til slut med at afskære sig selv yderligere flugtmuligheder ved at køre ned ad en blind vej, hvor det lykkedes den forfølgende patruljevogn at "bokse" flugtbilen inde.
Ville bakke over betjent
Netop som den ene af betjentene trådte ud af patruljevognen, lagde han mærke til, at føreren af den store VW-firehjulstrækker satte Touareg´en i bakgear, hvorefter den kom kørende direkte mod ham.
Betjenten nåede at springe tilbage ind i patruljevognen, og Touareg´en knaldede istedet ind i patruljevognens ene dør.
Flygtede til fods
Den formodede indbrudstyv, der i midten af februar blev løsladt fra fængslet, indså derefter at videre flugt i firehjulstrækkeren var umulig, og han stak derfor af i løb.
Under flugten, der foregik til fods gennem villakvarterene langs Øverødvej, spurgte han undervejs flere beboere, om de ikke ville køre ham til København.
Flugten endte, da den formodede indbrudstyv klokken 22.20 på Frederik Clausens Vænge løb lige i armene på politiets indsatsleder.
Fremstilles i grundlovsforhør lørdag
Den 33-årige mand, der af politiet sættes i forbindelse med en stribe af indbrud, der er blevet begået efter samme fremgangsmåde, bliver lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør, hvor han blandt andet står tiltalt efter straffelovens paragraf 252 for at have bragt en betjents liv i fare ved at forsøge at køre ham ned.
Manden er også tiltalt for en lang række af forseelser i færdselsloven under den vilde biljagt, hvor han på et tidspunkt kørte over 200 km/t, på veje hvor der er hastighedsbegrænsning på 70 km/t, ligesom han gentagne gange kørte overfor rødt lys, samt en række af andre forseelser.

Han bliver formentlig idømt endnu en fængselsstraf, ligesom han også risikerer at miste kørekortet efter de mange overtrædelser af færdselsloven.

Det oplyser vagtchef Bruno Vitting-Hansen fra Nordsjællands Politi lørdag til Lokalavisen.dk

null

Publiceret 26 February 2011 13:12