Politiet vil holde ekstra øje med bilisterne, når man i uge 10 afholder en landsdækkende sele- og mobilrazzia. Arkivfoto.

Politiet vil holde ekstra øje med bilisterne, når man i uge 10 afholder en landsdækkende sele- og mobilrazzia. Arkivfoto.

Politiet advarer:

Husk selen og drop mobilsnak

Politiet varsler razzia der slår ned på bilisters manglende seler og mobilsnakkeri

I den kommende uge fra den 7. marts og frem til den 13. marts vil politiet landet over afholde en razzia, der vil slå ned på bilister der taler i mobiltelefon, eller kører uden sele.

Endnu en razzia

Razziaen kommer tre uger efter, at politiet i hele landet afholdt en lignende razzia for at afsløre mobil-talende bilister både med- og uden sele, hvor der blev uddelt ikke mindre end 1481 bøder til trafik-synderne.

Chancen, eller risikoen om man vil, for at blive vinket ind til siden og blive tildelt en bøde for overtrædelse af færdselslovens paragraffer om mobil-snak eller manglende selebrug, stiger altså ganske betydeligt i uge 10.

Undersøgelser viser, ifølge politiet selv, at når bilister får en bøde for disse lov-overtrædelser, så er folk i tiden efter bøde-forlægget mere tilbøjelige til at droppe mobil-snakken og spænde selen under kørslen.

Brug selen og red livet

Det anslås ifølge Sikker Trafik, at risikoen for at komme til skade eller miste livet i en trafikulykke halveres, hvis man sørger for at bruge sikkerheds-selen.

Det skriver Ritzau søndag.

null

Publiceret 06 March 2011 14:31