Kvinde voldtaget efter Volbeat-koncert

37-årig kvinde blev efter eget udsagn voldtaget af 19-årig mand efter koncert i Helsinge Kulturhus fredag aften

En 37-årig kvinde fra Helsinge blev fredag aften, ifølge hendes egen forklaring til politiet, voldtaget af en 19-årig mand fra Ølstykke, efter en koncert med Volbeat i Helsinge Kulturhus på Skolegade i Helsinge, hvor de mødtes, og talte kortvarigt sammen.

Blev voldtaget efter koncert

Da koncerten var slut, opsøgte manden angiveligt kvinden i nærheden af kulturhuset, hvorefter han, ifølge kvinden, begik en fuldbyrdiget voldtægt mod hende, hvorefter han forsvandt.

Den 37-årige kvinde henvendte sig klokken 00.12 straks efter voldtægten til Nordsjællands Politi, der optog rapport på sagen, og sendte kriminalteknisk afdeling ud for at undersøge gernings-stedet.

Her fandt man flere spor, der ifølge vagtchef Søren Bjørnestad fra Nordsjællands Politi, indikerede, at der havde fundet et samleje sted.

Kvinden var i mellemtiden blevet sendt til undersøgelse for voldtægt på Retsmedicinsk Institut på Rigshospitalet, hvor hun blev undersøgt for DNA-tekniske spor efter gerningsmanden.

Gerningsmanden tabte pungen

Et af sporene i sagen var at den formodede 19-årige voldtægtsmand, havde tabt sin pung under voldtægten af den 37-årige kvinde fra Helsinge.

Politiet kunne derfor lørdag formiddag køre ud på mandens bopæl, hvor han blev anholdt, sigtet for at have begået voldtægt mod den 37-årige kvinde, og han blev derefter taget med til afhøring på politigården i Helsingør.

Manden nægter sig skyldig

Den 19-årige formodede gerningsmand nægtede sig under afhøringen skyldig i at have begået voldtægt mod den 37-årige kvinde fredag aften, og ifølge den 19-åriges forklaring gik den 37-årige kvinde frivilligt med til samlejet.

Vagtchef Søren Bjørnestad fra Nordsjællands Politi siger til Lokalavisen.dk: "Både den 19-årige mand, og den 37-årige kvinde, har afgivet enslydende forklaringer om hele hændelsesforløbet, men om samlejet foregik under tvang, eller om den 37-årige kvinde gik frivilligt med til sex med den unge mand, er de derimod uenige om."

Der var ifølge Nordsjællands Politi tilsyneladende ingen vidner til den formodede voldtægt.

Er blevet løsladt

Den 19-årige mand blev efter endt afhøring atter sat på fri fod, men sigtelsen for voldtægt har politiet valgt at opretholde.

"Vi vil nu køre videre med sagen med de spor og forklaringer, som vi har fået, og hvis vores videre efterforskning viser, at der er tale om en voldtægt, så kan vi fremlægge sagen for Retten," siger vagtchef Søren Bjørnestad lørdag til Lokalavisen.dk

null

Publiceret 12 March 2011 13:02