En mandlig bilist fra Frederikssund begik tre overtrædelser af færdselsloven på én gang ved at køre uden førerret, sele og for at have drukket. Arkivfoto.

En mandlig bilist fra Frederikssund begik tre overtrædelser af færdselsloven på én gang ved at køre uden førerret, sele og for at have drukket. Arkivfoto.

Spritbilist kørte uden sele og førerret

24-årig mandlig bilist taget for spritkørsel, kørsel uden førerret og for at køre uden sele

Det var måske ikke den bedste start på dagen for en 24-årig mandlig bilist fra Frederikssund, da han lidt efter klokken 10 lørdag formiddag blev standset på Frederikssundsvej i Ølstykke af en politi-patrulje fra Nordsjællands Politi i forbindelse med den igangværende sele-kampagne.

Intet kørekort, glemt sele og påvirket

Den 24-årige mandlige bilist havde nemlig glemt at spænde sikkerhedsselen før han trillede ud på Frederikssundsvej, ligesom han tilsyneladende også havde glemt, at han var blevet frakendt førerretten for at have kørt bil i spirituspåvirket tilstand.

Mandens glemsomhed skyldtes formentlig, at han også denne lørdag formiddag kørte i sprit-påvirket tilstand, hvilket hurtigt blev afsløret, da betjentene bad ham om at blæse i et alkometer, der gav et udslag, som, trods det tidlige tidspunkt, afslørede et for højt alkohol-indtag.

Forlængelse af frakendelsesperioden

Manden blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel, for kørsel uden førerret og for manglende brug af selen, og han blev taget med på skadestuen på Frederikssund Sygehus, hvor der blev udtaget en blodprøve, der skal fastslå hans endelige promille.

Den 24-årige må nu erkende, at der vil gå endnu længere tid, før han igen kan køre bil på lovformelig vis, idet hans frakendelsesperiode vil blive forlænget på grund af de nye overtrædelser af færdselsloven, oplyser Nordsjællands Politi søndag.

Publiceret 14 March 2011 00:00